StoryEditorOCM
Nogometbit će rotacija

Čak četvorica reprezentativaca preskočila su posljednji trening pred Maroko, Nikola Vlašić je virozan

Piše Frane Vulas
16. prosinca 2022. - 16:29

Čak četvorica hrvatskih reprezentativaca preskočila su posljednji trening pred utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu s Marokom. Nikola Vlašić je zbog viroze ostao u hotelu, dok su Dejan Lovren, Marcelo Brozović i Josip Juranović radili po posebnom programu, u teretani. Svi su i dalje ostali u igri za nastup u borbi za broncu, ali je izbornik Zlatko Dalić više puta proteklih dana napomenuo kako će igrati samo oni igrači koji su potpuno spremni. Joško Gvardiol je ponovno trenirao s momčadi.

Nad nastupima Brozovića i Juranovića već su od ranije veliki upitnici. Dapače, čak je Dalić na službenoj konferenciji za medije naglasio kako je realan nastup Josipa Stanišića. Brozović je već zamijenjen u ranoj fazi drugog poluvremena susreta s Argentinom u polufinalu. Od tada obojica nisu trenirala s ostatkom momčadi. Ogroman upitnik je i nad nastupom Vlašića. Malo je vremena ostalo za eventualan potpuniji oporavak s obzirom da se igra u subotu s početkom u 16 sati po hrvatskom vremenu (18 po lokalnom).

Ne bude li mogao Brozović u prvih 11 je najrealnije očekivati Lovru Majera, a ako ne bude mogao Vlašić više je opcija na stolu. U vrh napada bi mogao ponovno Marko Livaja, a na desno krilo opet preseliti Andrej Kramarić ili bi pak napadač Hoffenheima mogao u klasičnu špicu, dok bi na desnom krilu opet zaigrao Mario Pašalić. Ukoliko ne bude mogao nastupiti Lovren Dalićeve opcije su prije svih Josip Šutalo kao vjerojatni prvi izbor, igrač za kojeg se očekivalo da će možda biti i starter na početku SP-a, zatim Martin Erlić, a nakon problema s ozljedama spreman je i iskusni Domagoj Vida.

25. travanj 2024 12:00