StoryEditorOCM
Nogometgotov transfer

Bulat potpisao za Dinamo, ostaje u Šibeniku do ljeta. Na Šubićevac stigao mladi reprezentativac Belgije

Piše Krešimir Gulin
11. veljače 2021. - 19:35

Marko Bulat (19), aktualni kapetan Šibenika, potpisao je višegodišnji ugovor za zagrebački Dinamo. Naime, nadareni veznjak nije nazočio treningu svoje momčadi u četvrtak, već je bio na detaljnom liječničkom pregledu u Maksimiru, kojeg je uredno prošao. Bulat će ostati u Šibeniku do kraja sezone, a onda će na ljeto trebao obući modri dres.

- Jako sam sretan zbog ovog trenutka. Dinamo je klub koji je prepoznat po iznimno kvalitetnom radu i razvoju mladih igrača pa vjerujem da će i moja karijera ovdje krenuti u smjeru još većeg napretka. Mislim da je svakom igraču velika želja ići putem kojim su prošli naši brojni reprezentativci. Potpis ugovora s Dinamom sigurno je velika čast i potvrda mog dosadašnjeg rada u Šibeniku koji mi je također pružio temelje za ovakav iskorak. Do kraja sezone ostajem u Šibeniku, borit ću se u svakoj utakmici kako bih pomogao svom klubu da ostvari što bolji rezultat. Znam da su veliki trag u Dinamu ostavili brojni igrači iz grada Šibenika, nadam se da ću i ja nastaviti njihovim stopama - rekao je Bulat za službenu Dinamovu stranicu nakon potpisa ugovora.

Prema dostupnim informacijama, Bulatov transfer u Dinamo trebao bi biti finanicjski izdašan posao za Šibenik. Neslužbeno se doznaje kako će iz Maksimirske šume na Šubićevac kapnuti odšteta od oko milijun eura. Također, u ugovor bi mogle biti uglavljena obeštećenja Šibeniku od 30 posto u sluaju budućih transfera. Budući da Bulatu ugovor sa Šibenikom ističe u ljeto 2022. godine, sve u svemu se čini kako su Narančasti napravili dobar posao. Posebice ako se uzme u obzir činjenica da tako dobar transfer na Šubićevcu nisu napravili od 2010. godine kada je Ermin Zec prodan u Tursku.

Inače, Marko Bulat je sin Josipa Bulata, nekadašnjeg igrača Hajduka i Zagreba, koji trenutačno obnaša ulogu predsjednika Nadzornog odbora Šibenik i nećak Ivana Bulata, aktuanog sportskog direktora Narančastih, koji je takošer ostvario zapaženu igračku karijeru.

S druge strane, Šubićevac je ostvario i jedan ulazni transfer. Naime, mladi reprezentativac Belgije Keres Masangu pojačat će redove Šibenika do kraja sezone. Dvadesetogdišnji veznjak porijeklom iz DR Konga stiže na posudbu iz belgijskog prvoligaša Beerschota, s tim da će klub sa Šubićevca na kraju posudbe imati mogućnost kupnje igrača koji je u Belgiju stigao iz omladinskog pogona Rome.

23. travanj 2024 21:15