StoryEditorOCM
Nogometgdje ima dima...

Britanski investitori zainteresirani za preuzimanje Šibenika od Kolumbijaca: žele uložiti popriličan novac i urediti Šubićevac

Piše I. Mikuličin, SN
8. listopada 2021. - 17:49
Britanci su navodno zainteresirani za dodatna ulaganja u stadion na ŠubićevcuNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Je li vijest o novim britanskim ulagačima na Šubićevac, o kojima se sve glasnije spekulira, samo novinarska „patka“ ili ima utemeljenje u stvarnosti!? Na to nismo dobili službeni odgovor iz kluba, no neslužbeno, riječ je o provjerenoj informaciji, začinjenoj tezom „kako je Šibenik u Velikoj Britaniji prepoznat klub koji lansira mlade igrače“.

Dakako, ta vijest zahtjeva još neka pitanja od kojih ćemo se suzdržati, neovisno o tome što je na redu prvoligaška stanka.

Inače, Klub iz Krešimirovog grada igra drugu uzastopnu sezonu 1. HNL nakon što je prošle godine poslije osam godina čekanja povratio prvoligaški status. Unatrag desetak mjeseci HNK Šibenik u vlasništvu je tvrtke F.S.I. (Football Smart International), koju drže kolumbijski ulagači.

image
Francisco Cordona i Eduardo Fernando Zapata Siera od prvog dana tvrde kako su otvoreni za nove ulagače, partnere
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Klub koji će iduće godine proslaviti 90. rođendan tako je prvi put prešao u ruke drugih vlasnika, nakon što je 2013. godine preoblikovanjem postao dioničko društvo, u većinskom vlasništvu Grada Šibenika.

Kolumbijci su od prvog dana rekli kako su otvoreni za nove ulagače, partnere, i bili su u Šibeniku na razgovorima bogati ljudi iz Bolivije koji su bili zainteresirani za nova ulaganja. To je propalo, ali sada su u igri britanski potencijalni ulagači koji navodno žele investirati popriličan novac, pa čak i gradnju trening kampa i uređenje Šubićevca.

19. travanj 2024 19:39