StoryEditorOCM
NogometDragovoljac na Šubićevcu

Bratska veza za prvu ovosezonsku pobjedu Narančastih? Dragovoljcu prijete Marin i Antonio Jakoliš

Piše Krešimir Gulin
14. kolovoza 2021. - 20:50

Nogometaši Šibenika prigodu za prvu ovosezonsku pobjedu u HNL-u imat će u nedjelju kada u premijernoj utakmici na novom hibridnom travnjaku na Šubićevcu gostuje Hrvatski dragovoljac.

Bit će to istinski derbi začelja, jer Narančasti su uzeli samo jedan bod u prva četiri gola, dok su Zagrepčani i dalje s nulom na kontu.

I Španjolac na klupi Šibenika Mario Rosas svjestan je da će to biti teška i zahtjevna utakmica zbog iznimnog natjecateljskog uloga:

- Učinit ćemo sve da pobijedimo, a tako smo se i pripremali. Imali smo težak tjedan jer smo zbog teške ozljede koljena ostali na duže vrijeme bez Mese, isto kao što je bio slučaj s Julardžijom. Također, Dinamo je povukao u Maksimir Denija Jurića s posudbe.Međutim, nema nikakvih izgovora, protiv Dragovoljca idemo na pobjedu. Prezadovoljan smo što ćemo konačno igrati kući, pred našim navijačima. Znate, nije bilo jednostavno igrati četiri utakmice za redom u gostima- rekao je Rosas.

Dobra vijest za njega je što će u nedjelju moći računati na 29- godišnjeg Antonija Jakoliša, koji je potpisao ugovor s matičnim klubom.Tako će Šibenik opet imati bratsku vezu. Lani Emira i Suada Sahitija, ove Marija i Antonija Jakoliša:

- Da budem iskren, ovo mi izgleda nestvarno. Lani sam bio u Grčkoj i nisam imao ni u primisli da bih mogao igrati s bratom u rodnom Šibeniku. Međutim, kada je realiziran posao s Marinom postajalo mi je sve prihvatljivije ostati u Šibeniku. Upoznao sam vodstvo kluba, novu ekipu, trenera... Sve mi se svidjelo, puno je to ozbiljnije od onog Šibenika kojeg sam pamtio u 2.HNL. U konačnici sretan sam što sam u Šibeniku i što ću prvi put igrati zajedno s bratom. Što se tiče utakmice s Dragovoljcem, jasno da očekujem pobjedu i predstavljanje u najboljem svjetlu pred domaćom publikom- izjavio je Jakoliš.

Njega će Rosas najvjerojatnije koristiti na poziciji desnog beka, na kojoj je do sada ordinirao Batarelo, nominalno stoper:

- Ha, Antonio je jako karakteran igrač, s puno iskustva, i može nam koristiti na više pozicija. U svakom slučaju,sretan sam što je s nama- poručio je španjolski trener.

Dojma smo kako ga puno više muči pitanje koga će staviti u vrh napada nakon što je Jurić priključen Dinamu:

- Vjerujem da ćemo u kadru naći prvo rješenje. Tu prije svih mislim na Delića kojega smo do sada koristili na krilu, premda je mjesto u vrhu napada njegova prirodna pozicija. Tko zna, možda i Argentinac Bailone iskoristi prigodu, iako se činilo da je na izlaznim vratima- otkrio je Rosas.

U ovom kolu Španjolac neće moći računati na 19- godišnjeg defanzivnog veznjaka Attysa, koji je u Šibenik došao na posudbu iz milanskog Intera. Iako se na prvim treninzima svidio Rosasu, još uvijek nema pravo nastupa.

Zato će ponovno zasluženo mjesto u šibenskom manevru zauzeti mladi Niko Rak, koji je svojim igrama već privukao pažnju nogometnih skauta.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- A. Jakoliš, Perić,Bilić, Kvesić- Rak, Ćurić- Sahiti, Marin, M. Jakoliš- Delić.

Utakmica Šibenik- Hrvatski dragovoljac igra se u nedjelju u 18,55 sati. Sudac je Ivan Pajač (Sv. Ivan Zelina).

25. travanj 2024 05:01