StoryEditorOCM
NogometPORUKA POLJUDU

‘Brate, ako zaustavimo Dinamo, častiš!‘: nedavno je proživio tragediju, a sad bi mogao igrati utakmicu sezone

Piše Davor Trutin/Sportske novosti
13. svibnja 2022. - 12:04

Iako nogometaši Šibenika u nedjelju igraju utakmicu u kojoj im bodovi ne znače odveć, vjerojatno ovaj tjedan prolaze kroz najstresniji tjedan i to ne zbog nekih internih problema, već zbog fokusa svekolike hrvatske nogometne javnosti. Igrače Šibenika zovu sa svih strana, znani, neznani, prijatelji, razni "savjetnici", svatko s nekim svojim interesima. Kako je u takvim okolnostima sačuvati mir u glavama, pitamo Suada Sahitija, krilnog napadača Šibenčana.

- Pa, osjeća se napetost oko te utakmice, ali mi se pokušavamo fokusirati samo na teren. Vidi se pojačani interes i medija, javnosti, svi samo govore o našoj utakmici. To je dobro za Šibenik jer se ipak priča o nama, klubu. Nama je, međutim, najvažnije ostati miran, odigrati najbolju utakmicu ponajprije zbog sebe, radi Šibenika, narančaste boje… - veli Suad.

Ulovili smo ga nakon treninga i ručka, dok je čekao mlađeg brata Emira. A upravo će Hajduk, ako u subotu pobijedi Istru, biti posebno zainteresiran za šibensku utakmicu. Sve Hajdukove nade bit će uprte u Šibenik i nadu da bi Narančasti mogli zaustaviti Dinamo, te tako oživjeti splitske nade u napad na naslov.

- Ha, znamo da bi eventualna naša pobjeda ili remi najviše obradovao sve u Hajduku. Ali, kažem, mi nećemo igrati zbog Hajduka, igrat ćemo prvenstveno zbog sebe, jer pobjede protiv najvećih klubova su uvijek najslađe. To je velika stvar za Šibenik. Igrat ćemo s najjačom snagom, uostalom, kao i uvijek.

Priprema li trener Računica neki posebnu taktiku za Dinamo ili je sve uobičajeno?

- Ma, nema ništa posebno, kaže nam da moramo odigrati kao uvijek 100 posto, da možemo poslije utakmice biti zadovoljni bez obzira na ishod. I naravno da će tako biti.

Pribojava li se nekog posebno iz redova Modrih?

- Ma, nisu samo Oršić i Petković oni na koje treba pripaziti, od golmana pa do zadnjeg igrača sve su to redom reprezentativci, pa čak i oni na klupi. Individualno su jaki, morat ćemo odigrati najbolju utakmicu ako želimo nešto napraviti.

Zeza li ga oko nedjeljne utakmice brat Emir, koji će svim srcem u nedjelju biti uz "svoj" Šibenik?

- Pa, naravno, pričamo, zanima ga kako ćemo igrati, s kojim sastavom. Sigurno da svi očekuju od nas puni angažman, da pokušamo napraviti pothvat. I ne zove samo mene brat, čuje se on i s drugim igračima Šibenika. Ipak je on tu proveo godinu dana, i to lijepu za njega, sa svima je u dobrim odnosima.

Je li obećao kakvu marendu za nagradu ako Šibenik zaustavi Dinamo na Šubićevcu?

- Svakako, morat će nam platiti marendu, da nas počasti ha, ha - kaže nam Suad.

On i njegov brat Emir su proteklih dana doživjeli veliku tragediju, šok. Naime, iznenada im je preminula majka, iako je bila posve zdrava žena u srednjim godinama, a bili su jako povezani s njom.

- Što da vam kažem, veliki je to šok koji nas je zadesio. Dan ranije smo se čuli telefonom, ništa nije slutilo na to…Teško nam je obojici, majka je majka… Ali, život ide dalje, kažu da vrijeme liječi rane, ali sada je sve ovo još jako svježe.

Suada je posebno dirnula lijepa gesta suigrača. Naime, nogometaši Šibenika su nakon gola Rijeci uzeli Suadov dres s brojem 7 kao podršku za patnju i bol uzrokovanu gubitkom majke.

- Hvala im od srca na tom činu - kaže Suad.

Uz tu obiteljsku tragediju, Suada je dugo mučila i ozljeda, pa je njegov nastup protiv Dinama upitan.

- Do nedjelje ima još dva dana, vidjet ćemo... Ja bih svakako volio nastupiti i pomoći momčadi da napravimo dobar rezultat.

25. travanj 2024 08:45