StoryEditorOCM
NogometLEGENDARNI CENTARFOR

Branko Strupar doživio srčani udar, ugrađena mu dva stenta: ‘Mogao sam umrijeti na licu mjesta‘

Piše Robert Krnjić
10. veljače 2023. - 12:17

Branko Strupar, legendarni centarfor Genka, Derbyja, Dinama i belgijske reprezentacije, prošlog je tjedna doživio srčani udar nakon rekreativnog igranja malog nogometa.

Strupar je bio na malonogometnom terminu, nakon kojeg se nije osjećao dobro. Supruga ga je odvezla do bolnice, a čim se tamo pojavio, liječnik ga je, uvidjevši njegovo stanje, poslao na hitnu operaciju. Umirovljenom nogometašu ugrađena su dva stenta, a u utorak je napustio bolnicu.

- Igrao sam nogomet i odjednom mi je bilo loše. Mogao sam umrijeti na licu mjesta. Odmah sam otišao kući, a zatim me žena odvezla do bolnice. Nakon operacije opasnost je prošla i dobro se osjećam - rekao je Zagrepčanin za belgijski Het Belang van Limburg.

Strupar je jučer proslavio svoj 53. rođendan, a tijekom igračke karijere najveći je trag ostavio u Genku, za kojeg je u 131 nastupu zabio 76 golova i upisao 22 asistencije. Igre u dresu belgijskog kluba omogućile su mu 1999. godine transfer u Derby County, vrijedan 4,2 milijuna eura. Za belgijsku reprezentaciju upisao je 17 nastupa i pritom se pet puta upisao među strijelce.

26. travanj 2024 19:15