StoryEditorOCM
Nogometdalmatinski derbi

Branko Karačić, jedan od najboljih trenera Šibenika u povijesti: Hajduk je uvijek Hajduk, ali Šibenčani su brzi, uhvate te na spavanju

Piše Slaven Alfirević/SD
17. listopada 2021. - 12:26

Branko Karačić je poznata ‘osmica’ Hajduka u sezonama nakon Blaža Sliškovića, a kao trener nije imao privilegiju da preuzme ‘bijele’, ali se uz kormilo Šibenika urezao zlatnim slovima: plasirao se u finale kupa i ušao u Europu 2010.

U finalu ga je svladao – Hajduk. Dakle, na obje strane je svoj

- Bit će žestoko, po tradiciji. Livaje nema i to je hendikep za Hajduk, on je najbolji igrač lige, lucidan i sposoban pokrenuti ekipu. Hajduk ima visoke ambicije i bez obzira na izostanke treba nastavit put. Ako i nema toliko kvalitetnu igru, bitno je da nastavi kvalitetnim rezultatom.

Mislite da je 1:1 u Osijeku kvalitetan rezultat?

- Sa 1:1 u Osijeku treba bit zadovoljan jer i Osijek raste, a Hajduk bi ranijih godina u ova doba znatno zaostajao za vrhom, što sad nije slučaj. Ima solidan rezultat i dosta bodova. Gustafsson je igru podredio rezultatu, to je moj dojam, pa ga u tom svjetlu vidim i u Šibeniku, posebno kad je opterećen izostancima. Znate kako je treneru, pita ga se za rezultat,  malotko će se sjetit da nije bilo Livaje. Utoliko je kolegi iz Švedske teže – priča Karačić koji trenerski kruh sa sedam kora gricka u Sesvetama.

Da se okrenemo Šibeniku?

- Igraju suprotno od lani kad su hvatali na tranziciju.

To bismo rekli kontre?

- Tako je. Sad dominira pas-igra i dominacija s loptom kod španjolskog trenera, žele posjed, a imaju nadarene igrače. Marin Jakoliš može biti prevaga, Imaju kvalitetnu obranu, pa premda im to nije više forte, nisu zanemarili ni lanjsku odliku, a to znači da te mogu uhvatit na spavanju, udru kontru, brze igrače imaju. Mogu kombinirat. Dvojica mi se posebno sviđaju, a pri tom ne mislim ni na Jakoliša, ni na Marina.

Da čujemo?

- Bačelić-Grgić je gazda, a stavio se u službu momčadi, pokazuje veličinu ljudskosti i profesionalizma, makar i s klupe ušao. Drugi je Ćurić, vezni, zapazio sam ga još u Solinu dok sam trenirao Varaždin. Strašno mi se sviđa, taktički je najjači igrač Šibenika.

Nahvaliste Šibenik?

- U Šibeniku me uvijek lijepo prime i pamte slavne dane 2010., a Hajduk je uvijek Hajduk, trebam li to posebno isticati... 

19. travanj 2024 19:45