StoryEditorOCM
NogometPredstavljen kormilar "narančastih"

Borimir Perković smatra da Šibenik zaslužuje igranje u 1.HNL! Hoće li uprava novog trenera darivati angažmanom Mehmeda Alispahića

31. kolovoza 2017. - 13:22

Borimir Peković, novi trener nogometaša Šibenika u četvrtak je i službeno predstavljen u prostorijama kluba sa Šubićevca. Podsjetimo, nakon što je poslije dva uvodna prvenstvena poraza Zoran Slavica podnio ostavku, uprava kluba je relativno brzo našla njegovu zamjenu. Kako su i obećali tandem Klaudio Vuković- Ivica Matas bio je privremeno rješenje za utakmicu u Solinu. Perković je s tribina pratio utakmicu uz Jadro, a na klupi "narančastih" debitirat će u nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici s Hajdukom II na Šubićevcu.

Perković, koji će za manje od mjesec dana napuniti 50 godina, imao je bogatu igračku karijeru. U nizu klubova u HNL-u (Zagreb, Inter, Rijeka, Osijek, Kamen Ingrad, Slaven Belupo) te u izraelskom Hapoel Petah Tikvi skupio je više od 300 nastupa i postigao 56 golova. U trenerskoj karijeri u dva navrata je vodio zaprešićki Inter, a u Šibenik dolazi iz Al Aina iz Ujedninjenih Arapskih Emirata, gdje je bio pomoćnik Zlatku Daliću.



-Moram biti iskren i priznati da je Perković bio moj prvi izbor, nakon što smo prihvatili Slavičinu ostavku. Razgovarali smo o ekipi, klubu i našim ciljevima te na koncu postigli dogovor. Iznimno sam zadovoljan što je Perković došao na klupu Šibenika. U njega ima veliko povjerenje i nadam se da će na Šubićevcu napraviti dobar posao- kazao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika o angažmanu Borimira Perkovića.

Konačno, riječ je dobio i novi kormilar "narančastih":
-Iznimna mi je čast što sam postao trener Šibenika. To je klub koji ima silnu tradiciju i veliki rejting u hrvatskom nogometu- počeo je svoje predstavljanje Perković.

No, on je svjesan da trenutačna pozicija "narančastih" ne odgovara rejtinug o kojem je Perković govorio. A to je posljednje mjesto na drugoligaškoj tablici, bez ijednog osvojenog boda:
- Jasno, Šibenik ni u kom slučaju sada nije na mjestu kojem pripada. Međutim, u razgovorima s ljudima koji vode klub vidio sam veliku želju i htijenje te ono što je najvažnije- zdravu strategiju da se Šibenik vrati na ono mjesto gdje pripada. Moj stav je da Šibenik treba biti u prvoligaškom društvu. Došao sam s dobrom namjerom Šibeniku pomoći na tom putu- veli Perković.



Nije li preoptimistično govoriti o prvoj ligi u trenutku kada držite drugoligaški "fenjer"?
- Ponavljam, trenutačno nismo u dobroj poziciji. Dobra stvar je što je tek početak prvenstva, međutim treba vrlo brzo početi skupljati bodove. Nadam se već od prve sljedeće utakmice s Hajdukom II u nedjelju na Šubićevcu. Zato postoje kratkoročni i dugoročni klupski ciljevi. Ovaj kratkoročni je što prije pobjeći s posljednjeg mjesta i krenuti prema sredini ljestvice. Za one dugoročne o kojima sam prije govorio treba se posložiti puno stvari u klubu- stav je novog šefa struke "narančastih".

Perković je svoju novu ekipu gledao u Solinu gdje su poraženi (1:2). Pitali smo ga za dojmove:
- Znate, jedno je kad gledate jednu utakmicu, a nešto sasvim drugo kad ste svaki dan na treninzima s momcima. Ha, bilo je u Solinu i dobrih stvari... Na žalost, jako puno i onih loših. U svakom slučaju, čeka nas dosta posla- kazao je Perković.
Njegovog prethodnika Slavicu mnogi su kritizirali zbog činjenica da igra isuviše defanzivno. Kako će igrati Perkovićev Šibenik?
Svaki trener ima neku svoju viziju, pa tako i ja. Međutim, svatko treba vremena da bude s novom momčadi, da radi i trenira s igračima. Kad se bolje upoznamo tada ćemo i naći adekvatnu igru- zaključio je Perković.



Bivša uprava Šibenika nije baš častila bivšeg trenera Slavicu zvučnim pojačanjima. Hoće li nova uprava počastiti novog trenera nekim novim stanarom šibenske svlačionice? To pitanje nije bez razloga ako se zna da već nekoliko dana na Šubićevcu trenira Mehmed Alispahić:

- A tko ne bi htio Alispahića!? Takav znalac i igrač koji zna stati na loptu bio bi pravi apaurin za našu ekipu. Međutim, Alispahić još čeka mogući inozemni angažman. Ako mu to propadne, nadam se da možemo postići dogovor. Ponavljam, Meša bi nam bio od velike pomoći- istaknuo je Ivan Bulat.

26. travanj 2024 13:44