StoryEditorOCM
NogometMršavi bod

Blijedi Šibenik jedva izvukao ‘nulu‘ protiv Istre; Narančaste spašavao VAR i centimetri

Piše Krešimir Gulin
12. kolovoza 2022. - 22:01

Šibenik je i četvrtu utakmicu u nizu ostvario pozitivan rezultat, međutim malo tko na Šubićevcu može biti zadovoljan konačnim ishodom, a poglavito igrom koju su Narančasti prikazali protiv Puljana.

Opet je trener Šibenika Damir Čanadi poprilično iznenadio početnom postavom. Izostavio je trojicu startera iz Koprivnice (Rak, Vidović, Mina) i uvrstio trojicu kojima je ovo bilo prvi put da kreću od početka susreta (Špeljak, Kreković i B. Matić).

Narančasti su nastojali igrati visoki presing i tražiti prigodu iz oduzete lopte. Uspjelo im je to u 6. minuti kada je Čop uposlio Ćurića, koji izlazi sam pred Majkića, ali falilo mu je koncentracije u završnici.

Istra je uspjela zatresti Rogićevu mrežu u 37. minuti. No, pomoćni sudac je označio zaleđe potencijalnog strijelca Marina. Na sreću navijača Šibenika VAR je potvrdio njegovu odluku.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Dvije minute kasnije Bernardo Matić je opalio s 20-ak metara, ali je zamalo promašio vrata. Tako su u prvih 45 minuta čuvari mreže oba takmaca praktički ostali bez pravog posla.

Budući da su Puljani više od sat vremena s lakoćom držali 'nulu', trener Šibenika je u završnici sve bacio u napad i Čopu pridružio oporavljenika Delića. Nakon samo par sekundi provedenih u igri Delić je pao u kaznenom prostoru Istre, ali nijemi su ostali i Čuljak i VAR.

Unatoč nemalom broju ofenzivaca na terenu, Šibenik je bio prilično bezopasan. Dapače, bliže pobjedonosnom golu bila je Istra, naročito Mumba i Bakraka kada su u dva navrata centimetri spasili domaće.

Inače, uoči utakmice odražana je izborna skupština Nogometnog saveza Šibensko- kninske županije. Dosadašnjeg predsjednika Josipa Bulata zamijenio je Stipe Grubišić, šibenski odvjetnik sa zagrebačkom adresom, koji je odradio 'papirnati' dio posla kada je novi vlasnik HNK Šibenika Marino Jurić zimus preuzimao klub od Kolumbijaca koji su ga brzinski doveli na rub stečaja.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik- Istra 1961 0:0 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 1296. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) -6. Najbolji igrač: Dario Marešić (Istra 1961).

Šibenik (3-4-2-1): Rogić (6)- Perić (6), M. Matić (6), Mesa (6) (od 84. Mina -)- Špeljak (5,5) (od 46. Dolček 5,5), Salomon (6), B. Matić (6) (od 84. Rak -), Arai (6)- Kreković (5,5) (od 46. Čanadi 6), Ćurić (5,5) (od 63. Delić -)- Čop (5,5).

Istra 1961 (4-3-3): Majkić (6,5)- Hujber (6), Marešić (6,5), Perković (6,5), Marin (6)- Mlinar (5,5) (od 62. Mumba -), Duvnjak (6) (od 43. Petrusenko 6), Caseres (6,5)- Kadušić (5,5), Bakrar (5,5), Petković (5,5) (od 85. Erceg -).

 

20. travanj 2024 08:14