StoryEditorOCM
NogometIvan Laća

Blago Šibeniku kad ima njega na klupi. Junak pobjede Narančastih u Dugopolju opisao ključni trenutak

Piše Davor Trutin/SN
22. kolovoza 2023. - 17:10

I drugu utakmicu za redom poslije meèa zaorila se pobjednička pjesma iz šibenske svlaèionice. Ovaj put u Dugopolju gdje su Narančasti stigli do nova 3 boda golom Ivana Laće u 88.minuti.

-Ovo vam je zadnji puta da pobjeđujete na ovakav način - našalio se i trener Šibenika Mario Carević na račun svojih igrača. Aludirao je jasno na činjenicu da su njegovi igrači imali 0:2 a na kraju su mogli ostati bez ičega. No, povratnik u šibenske redove iz Dinama donio je svojim lijepim golom iz kuta u suparničku malu mrežu velika 3 boda.

-Teška utakmica, imali smo 2-0, mogli smo i ranije riješiti utakmicu. Ali, opet se pokazalo da je to najopasniji rezultat u nogometu. Solin je iskoristio naš pad u nastavku, malo smo se opustili i pomislili da je pobjeda riješena. Oni su se podigli i zabili nam 2 gola ali ekipa je na kraju pokazala da smo prava klapa, da ima karakter i zasluženo slavila. Uz pomoć naših navijača i Funcuta upisali smo važna 3 boda - kazao je nakon meča junak pobjede Laća.

Upravo je njega apostrofirao i trener Solina Lozo kazavši "blago Šibeniku kada na klupi ima jednog Laću". Ovako je Skradinjanin opisao trenutak odluke.

-Kolega me fino pronašao, odigrao sam dupli pas s Pozom, pogodio sam drugi kantun, mislim da golman nije mogao bolje reagirati...

Laća se tako na najbolji naèin vratio u svoj klub.

-Lijepo se vratiti u svoj grad, u svoj klub. Jedva sam èekao. Napokon sam tu, i uživam. Nisam još u punom ritmu, došao sam par dana prije 1.kola i treba mi malo vremena da uhvatim puni ritam. Ali, doći će to na svoje - kazao je Ivan.

Šibenik je odlično krenuo na stadionu Hrvatskih vitezova, preporođeni Torres je svojim golovima donio Šibeniku mir i stabilnost, i očekivalo se da će Šibenik rutinski do pobjede. Na kraju je Solin bio blizu potpunog preokreta. Jasno je da momčad Šibenika još nije u punom ritmu, što i ne čudi kada znamo da je ovo posve nova momčad.

-Nisam bezveze govorio da je u Drugoj ligi svaka utakmica pola pola, i sada se pokazalo da nema favorita. Slažem se da je to bila lijepa utakmica za gledatelje. Otvorili smo sjajno, Solin je imao jednu šansu prije ali smo se brzo posložili, kasnije posve dominirali. Imali dva gola prednosti, i trebali smo još u prvom dijelu "ubiti" utakmicu. Dogovorili smo se na poluvremenu da budemo čvrsti iza lopte, mirni u pasu i čekamo da nam se otvori, ali primili smo gol koji nas je psihološki uzdrmao, unio nam je nemir, neku nesigurnost. Mogao sam ići na zatvaranje utakmice, ali ne želim to, jer mislim da smo generalno bolji suparnik od Solina, i da ne trebamo čuvati rezultat. Na kraju je taj naš kvalitet došao do izražaja ali čestitke i Solinu, posebice na drugom poluvremenu - istakao je Carević.

Još je jednom ponovio kako je ovo momčad u stvaranju.

-To je tako kada nam je došlo 16-17 novih igrača, i kada gradimo momčad gotovo od nule. Bit će oscilacija, i u smislu igre i rezultatski, ali nakon svakog treninga ćemo se dizati, biti bolji. I, očekujem da budemo na punom nivou ili tu negdje u 4. - 5.kolu. Trebamo samo raditi, dobro smo krenuli, imamo 6 bodova, ali nema mjestu nikakvom opuštanju - zakljuèčio je Carević, koji je već u ponedjeljak počeo akciju - BSK Bijelo Brdo, suparnik koji je sljedeći gost Šubićevca u subotu u 19 sati.

 

03. svibanj 2024 02:56