StoryEditorOCM
Nogomettransfer petkovića

Bjelica u Osijek doveo šibenskog krilnog napadača: ‘On je univerzalni igrač, s njim dobijamo i na brzini‘

Piše Hina
18. siječnja 2022. - 16:44

Vinko Petković, 26-godišnji krilni napadač rođen u Šibeniku, novi je igrač NK Osijek, stoji na web-stranici Osijeka.

Petković je s Bijelo-plavima potpisao ugovor do 2025. godine i odmah se stavio na raspolaganje Nenadu Bjelici i njegovom stožeru. Petković je zanimljiv dodatak ofenzivnom dijelu  momčadi Osijeka u čijim će se radovima pokušati izboriti za minutažu u jakoj konkurenciji koja ga je dočekala.

U Osijek je došao nakon epizode u dresu Hrvatskog dragovoljca za kojeg je u 19 nastupa postigao tri pogotka i dodao dvije asistencije. Osim u matičnom Šibeniku, kao mladi igrač prošao je nekoliko dalmatinskih niželigaša, pa preko Zadra, Varaždina i Hrvatskog dragovoljca došao u Gradski vrt.

"Ovo je najveći iskorak u mojoj karijeri. Hvala NK Osijeku i treneru Bjelici koji je prepoznao moj rad i trud, vjerujem i potencijal da mogu pomoći momčadi. Ne dolazim kao „kapitalac“, ali se nadam da ću to uz nove suigrače postati. Veselim se svakom idućem treningu i i da ćemo na kraju sezone s navijačima slaviti osvajanje trofeja", kazao je Petković.

Nenad Bjelica je istaknuo kako se Petković nije odjednom pojavio u njegovim kombinacijama već da ga je pratio duže vrijeme.

"Vinko nam je „zapeo za oko“ još dok je bio u Varaždinu, a potom i u Hrvatskom dragovoljcu, momčadi za koju možemo reći da je ipak bila inferiorna u odnosu na ostale prvoligaše. Pokazao je svoju kvalitetu, a kako je i slobodan igrač na tržištu, tako da smo iskoristili tu priliku da ga dovedemo. S njim pojačavamo konkurenciju na krilu, a igrao je i u „špici“. Riječ je o univerzalnom igraču koji će nam dobro doći, posebice jer još malo dobivamo na brzini koja nam, možda, ponekad nedostaje na na krilnim pozicijama. Sigurno ćemo ga znati na pravi način iskoristiti", rekao je šef stručnog stožera Osijeka.

18. travanj 2024 17:58