StoryEditorOCM
Nogometljetni mercato

Bivši Vatreni blizu potpisa, Šibenčani naciljali još jednu zanimljivu metu

Piše Davor Trutin/SN
7. srpnja 2024. - 11:38

Nakon desetak dana odrađenih priprema, i starta prijelaznog roka, ako ukratko sumiramo učinak, Šibenik je onako poprilično skromno, bez pompe odradio dosadašnji ljetni mercato.

Za sada je službeno novi stanovnik Šibenikove svlačionice tek brazilski ofenzivac Falcao (24), a uskoro bi to trebali postati i Jakov Anton Vasilj (22) te Bruno Zdunić (23).

Prvi bi trebao na Šubićevcu biti na posudbi iz zagrebačkog Dinama do kraja sezone. Riječ je o talentiranom veznjaku koji se vraća ozblijnom nogometu nakon teške ozljede, dok je Zdunić napadač koji je prošlu sezonu proveo u Dugopolju.

Zagrepčanin Zdunić je u tom drugoligašu bio strijelac 10 golova, a bio je i među najzapaženijima u pobjedi Šibenika (2:1) u projateljskoj utakmici s Veležom.

Protiv Rođenih iz Mostara na probi je bio još jedan prošlogodišnji igrač Dugopolja Ivan Katić (18).

Kako doznajemo, Ivan Santini je trenutačno jako blizu potpisu za Šibenik, prošlosezonski igrač švicarskog Zuricha i bivši član Vatrenih idući bi tjedan mogao postati novi član momčadi Marija Carevića.

Šibenčani su, čini se, naciljali još jednu zanimljivu metu- Karla Lulića (28), prokušanog veznjaka koji je prošle sezone nastupao u Bariju, u Serie B. Njegovo ime se provlači kuloarima, makar je Lulićev dolazak u ovom časuteže ostvariv s obzirom na njegovu cijenu. Izglednije je ipak da će iz Gorice stići Filip Mrzljak.

Narančasti su malo zavirili i u dvorište Vukovara 1991., gdje im je osim već spominjanog Robina Gonzaleza navodno zanimljiv i bočni igrač Paul Tabinas.

Ukratko, dosta imena se spominje kao moguća pojačanja ili pickovi Šibenika, kao u svakom prijelaznom roku. U svakom slučaju, dio spometnih ili možda neko novo ime koje se do sada nije spominjalo, bi sljedeći tjedan mogli postati novi igrači šibenske momčadi.

Kažimo i kako klub kreće s radovima oko proširenja nadstrešnice na zapadnoj tribini za dodatnih minimalno 250 mjesta, što je potpisana obveza kuba za dobivanje licence u žalbenom roku. U istom dokumentu stoji i obveza jačanja luksaže na reflektorima. Svi radovi b trebai biti gotovi do početka kolovoza.

 

08. rujan 2024 16:52