StoryEditorOCM
Nogometlegendarni trener

Uoči prijateljskog ogleda između Hrvatske i Sjeverne Makedonije Ivica Tucak dobio prizanje od branitelja

Piše hina
3. lipnja 2024. - 20:39
Prije utakmice izbornik Dalić, te izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak su dobili posebne zahvalnice Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi.Damir Krajac/Cropix

Svečano je bilo na Rujevici uoči prijateljskog susret između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Poseban gost "Vatrenih" bio je legendarni trener američkog nogometa, Bill Belichick koji je dobio hrvatski dres s brojem 8 i prezimenom Biličić, što simbolizira osam Super Bowla koje je osvojio.

Legendarnom NFL treneru u ponedjeljak je i predsjednik Vlade Andrej Plenković uručio domovnicu u povodu stjecanja hrvatskog državljanstva.

image

Rijeka, 030624.
Stadion Rujevica.
Prijateljska nogometna utakmica uoci EP-a, Hrvatska - Sjeverna Makedonija.
Na fotografiji: Zlatko Dalic, Ivica Tucak.
Foto: Damir Krajac/Hanza Media

Damir Krajac/Cropix

Belichick se zahvalio na domovnici istaknuvši kako se radi o velikoj časti te da je sretan što je ovdje, u Hrvatskoj. Dodao je kako je ponosno nosi hrvatsku zastavu na znački na reveru u svakoj prilici u kojoj to može, a što je nedavno dopušteno i u NFL-u.

"Volim Hrvatsku", poručio je, a premijeru Plenkoviću uručio je loptu američkog nogometa.

Na Rujevici je uokvireni dres s brojem 100 dobio Mateo Kovačić koji je postao jedanaesti hrvatski reprezentativac u "klubu 100". Dres su mu predali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić, tehnički direktor hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa i ambasador HNS-a Šime Vrsaljko.

Prije utakmice izbornik Dalić, te izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak su dobili posebne zahvalnice Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi.

25. lipanj 2024 11:19