StoryEditorOCM
Nogometprilika za neke

Bez obzira što je prijateljska utakmica Dalić je odlučan: Mi smo svjetski doprvaci, želimo pobijediti u svakoj utakmici

Piše Hina
10. studenog 2020. - 18:08

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dan uoči prijateljske utakmice protiv Turske u istanbulu (srijeda, 18.45 sati) izjavio je kako maksimalno uvažava sljedećeg suparnika.

- Čeka nas teška utakmica i zahtjevan protivnik. Maksimalno uvažavamo reprezentaciju Turske koja je nedavno remizirala s Njemačkom 3-3 što je pokazatelj da su kvalitetna momčad. Nastojat ćemo odigrati dobru utakmicu i pripremiti se za ono što nas čeka dalje. Prijateljska utakmica s Turskom nam je vrlo važna, očekujem da će igrači odgovoriti na pravi način. Velika je šteta što ćemo igrati pred praznim tribinama - kazao je Dalić, koji je prinudno morao proširiti popis kandidata za tri utakmice u studenome.

- Stavili smo na popis petoricu igrača više iz jednostavnog razloga što je to bilo dva tjedna prije prve utakmice, a svjesni smo novih okolnosti u kojima se može svašta dogoditi. I dogodilo se. Pojedine igrače su zadesile ozljede, neke je 'zakačio' virus i bilo nam je bitno imati dovoljan broj igrača za tri utakmice u kratkom razdoblju.

Hrvatski izbornik pohvalio je reprezentativce koji igraju u turskoj ligi, ali i nahvalio napredak turskog nogometa u cjelini.

- Vida i Melnjak igraju jako dobro, napredovali su u turskoj ligi. Vida je dobro napravio kad je odabrao Besiktas koji je velik klub. Domagoj je bio jedan od naših najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, on je i dalje važan dio naše momčadi, od njega i ubuduće očekujem dobre igre. Naravno da, kao i ostali igrači, ne može stalno igrati na visokoj razini, ali Vida je veliki profesionalac, koji može puno napraviti za našu momčad. Imam veliko povjerenje u njega i očekujem ga u još boljem izdanju do početka Europskog prvenstva. Što se turske reprezentacije tiče, riječ je o kvalitetnoj momčadi s dobrim igračima koji igraju u jakim klubovima. Turski nogomet evidentno napreduje, grabi velikim koracima naprijed. Turska ima dobru nogometnu infrastrukturu i stadione, iskusnog i kvalitetnog trenera kao izbornika, bori se za visoke pozicije u Ligi nacija u društvu Rusije i Srbije, želim joj puno uspjeha u nastavku natjecanja.

Bez obzira na važne ispite u završnici Lige nacija, subotnji dvoboj protiv Švedske u Stockholmu te utakmicu protiv Portugala u Splitu za tjedan dana, Dalić jednako ozbiljno shvaća i prijateljski susret s Turskom.

- Mi smo svjetski doprvaci, želimo pobijediti u svakoj utakmici, bez obzira protiv koga igrali, a istodobno moramo voditi računa da ne opteretimo igrače koji igraju tri utakmice u tjedan dana. U Ligi nacija smo u skupini s aktualnim europskim i svjetskim prvacima, a istodobno provodimo i svojevrsnu smjenu generacija. Bez obzira na to, naš je glavni cilj ostanak u elitnoj skupini.

Veznjak Atalante Mario Pašalić ukazao je na kvalitetu turskih reprezentativaca koji igraju u Serie A.

- Demiral u Juventusu i Calhanoglu u Milanu igraju važne uloge u svojim klubovima i za njih imam samo riječi hvale. Čeka nas nezgodna utakmica, Turska ima kvalitetne igrače i sigurno neće biti jednostavno. Međutim, imamo kvalitetu i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu - rekao je Pašalić.

19. travanj 2024 03:51