StoryEditor
Nogometu prvom planu

Bez obzira kako će završiti finale: priprema se veličanstveni doček za 'vatrene', evo kako bi sve trebalo izgledati

Piše SN
13. srpnja 2018. - 12:17

Hrvatska i Zagreb pripremaju se za veliki doček hrvatske nogometne reprezentacije, bez obzira na to kako će završiti finalna utakmica protiv Francuske koja je na rasporedu u nedjelju u 17 sati.

Organizacijski odbor dočeka, u kojem sjede predstavnici Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza te redatelj Krešo Dolenčić, već su održali niz sastanaka, a na današnjem dogovoru pripremljen je svojevrsni hodogram cijelog događanja.
Prema predviđanjima, naša reprezentacija Moskvu bi trebala napustiti dan nakon finalne utakmice, dakle u ponedjeljak u 11 sati.

Do 100.000 ljudi

Let iz Moskve do Zagreba trebao bi trajati otprilike dva i pol sata, te se slijetanje naših “vatrenih” očekuje u 13.30.
U to vrijeme program na Trgu bana Josipa Jelačića već bi trebao početi s obzirom na to da se na glavnom zagrebačkom trgu očekuje više desetaka tisuća ljudi.

Upravo zbog činjenice da bi nogometnu reprezentaciju zbog velikog uspjeha i prolaska u finale moglo, prema nekim procjenama, dočekati i do 100 tisuća ljudi, neki su smatrali da bi doček trebalo organizirati na Trgu Francuske Republike, na istom mjestu na kojem je dočekana brončana generacija 1998. godine.

Međutim, ta je ideja otklonjena prije svega zbog simbolike, jer je upravo Trg bana Josipa Jelačića centralni hrvatski trg.
- Toga dana oči svjetske javnosti bit će uperene u Zagreb i zato je odlučeno da se ide s Jelačićevim trgom - kažu nam sugovornici iz organizacijskog odbora.

Nakon slijetanja reprezentaciju u Zračnu luku “Dr. Franjo Tuđman”, izbornikaZlatka Dalića, Luku Modrića i ostale naše reprezentativce, nadamo se s trofejom Svjetskog nogometnog prvenstva u rukama, dočekat će samo mažoretkinje i brojni navijači, nakon čega će otvorenim autobusom na kat naši reprezentativci krenuti prema vojsci navijača na centralnom hrvatskom trgu.

Reprezentativci su upoznati da ih u Zagrebu očekuje doček, a gotovo je sigurno da su im u sjećanju i dalje slike iz 1998. godine, kada su Bobana, Šukera, Ćiru i ostale dočekale tisuće navijača s hrvatskim zastavama na cijeloj trasi od aerodroma do Trga, pa se takve slike očekuju i u ponedjeljak.

Akrobatska grupa

Autobus s “vatrenima”, kako se nagađa, najvjerojatnije će u Zagreb ući Ulicom Savezne Republike Njemačke, potom Avenijom Dubrovnik, Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom Hrvatske bratske zajednice do Vukovarske, te Savskom i Ilicom do samog Trga. O toj trasi pravodobno će izvijestiti i zagrebačka policija.

Njihov dolazak na Jelačićev trg očekuje se oko 14.30 sati, a vrlo brzo nakon toga, ideja je organizatora, Trg bi trebala preletjeti Krila Oluje, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Za takvu ideju blagoslov još mora dati Ministarstvo obrane.

Cijeli program trebao bi trajati oko sat vremena, vatreni heroji bit će u prvom planu i u tom smislu bilo kakvi pozdravi i poruke političara neće biti potrebni.

Navijače će dočekati Zaprešić Boysi koji bi trebali biti jedini izvođači na dočeku, moguće je da se još neke pjesme puste na matricu, a prema programu trebale bi se pjevati isključivo navijačke pjesme te domoljubna budnica “Moja domovina”.

U vrijeme izvođenja te pjesme na Trgu bi se trebali ispaliti crveno-bijeli konfeti te će se u nebo pustiti tisuće crveno-bijelih balona.

- Mnogi zovu. Žele nastupati, no na pozornicu ne mogu stati svi. “Vatreni” su u prvom planu, oni su naši heroji i nitko ih ne smije svojom pojavom baciti u drugi plan - kažu organizatori.

item - id = 555949
related id = 0 -> 641042
related id = 1 -> 641036
07. prosinac 2021 06:14