StoryEditorOCM
NogometKanađanin iz Knina

Autor famozne izjave o ‘srpskoj Dalmaciji‘ pogođen porukama iz Hrvatske: ‘Mogu me mrziti, mogu me voljeti...‘

Piše šibenski.hr
5. travnja 2022. - 08:19

Prošloga petka u Dohi je održan ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Hrvatska će igrati u grupi F u kojoj se nalazi s Belgijom, Marokom i Kanadom.

Nakon plesa kuglica krenulo je skeniranje suparnika Vatrenih, a pogled na reprezentaciju Kanade otkrio je da nam osim najvećih zvijezda Alphonsa Daviesa iz Bayerna te Jonathana Davida iz Lillea prijeti i domaćoj javnosti poznati Milan Borjan, vratar Crvene zvezde koji je rođen u Kninu i koji je svojevremeno privlačio pozornost izjavama poput:

"Znam tko sam i odakle dolazim! Knin je uvijek bio zvezdaški grad, a ova pobjeda nad Kölnom bio je za cijelu srpsku Dalmaciju. Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko mjesto. Ja sam rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina".

Očekivano, Milan je nakon ždrijeba postao jedna od glavnih tema u domaćim medijima, a o novonastaloj situaciji progovorio je u intervjuu za srpski Kurir.

"Mislim da je ovo vrlo zanimljiva grupa. Dobri protivnici. Naravno da mislim kako možemo proći dalje. Imamo izvanrednu momčad, igramo lijep i moderan nogomet, a neka rivali razmišljaju o nama. Nikoga se ne bojimo i protiv svakog ćemo dati 100 posto", priča Borjan u razgovoru koji se ubrzo prebacio na priču koja je glasno odjeknula.

Iz Kurira su, naime, podsjetili Borjana na to da su ga "hrvatski mediji dočekali na nož potencirajući priču oko njegovog rodnog Knina i njegove ranije izjave".

"To mnogo govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Imam dosta prijatelja iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je odakle. Ja ću se uvijek ponositi mjestom svog rođenja. Kada sam se rodio 87' godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svatko ima pravo misliti drugačije. Mogu me mrziti, mogu me voljeti, ali nikad ne mogu promijeniti moju pripadnost i rodno mjesto."

Iduće pitanje glasilo je: "očekujete li stalne provokacije ili mislite da će se to sve završiti kako treba?"

"Iskreno, sada ne razmišljam o tome. Moje su misli isključivo vezane za Crvenu zvezdu. Želim osvojiti petu uzastopnu titulu i duplu krunu", dodao je.

"Vjerujete li da će svi Srbi, a posebno Krajišnici navijati za Kanadu pored Srbije na Mundijalu? Posebno u meču protiv Hrvata" - glasilo je posljednje pitanje.

"Naravno da će navijati za Kanadu! Kapetan sam najvećeg srpskog nogometnog kluba. Napravio sam mnogo uspjeha s Crvenom zvezdom i naravno da će svi Srbi, ne samo moji Krajišnici, navijati za mene i Kanadu. Ne samo protiv Hrvatske, nego i protiv Belgije te Maroka", zaključio je 34-godišnji vratar Kanade.

15. travanj 2024 22:04