StoryEditorOCM
Nogometprometno na šubićevcu

Asanović novi igrač Šibenika: Milin objasnio zašto su Narančasti angažirali sina legende Hajduka te najavio još dolazaka, ali i ‘čišćenje‘ svlačionice

Piše Krešimir Gulin
3. veljače 2022. - 18:24

Nogometaši Šibenika ostali su praznih ruku u dalmatinskom derbiju s Hajdukom, pa će prigodu za prvu proljetnu berbu bodova imati u petak na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici. Momčad trenera Zorana Zekića odlično je otvorila drugi dio sezone i napravila veliko iznenađenje svladavši Osijek (2:1) u Gradskom vrtu:

- Za mene to i nije toliko iznenađenje. Radio sam dosta s tim igračima i znam njihovu vrijednost. Sada su dobili i dobrog trenera, pa je samo bilo pitanje vremena kada će njihov potencijal doći do izražaja. 'Zeka' (op.p. Zoran Zekić) radi dobar posao. Njegova filozofija je čvrsta obrana, a naprijed će se uvijek nešto dogoditi kada imate dobre igrače poput mladog Zvonareka. Na nama je da malo 'ugazimo' te mlađe igrače, te se nadamo kako neće puno doći do izražaja protiv Šibenika- veli Stipe Bačelić- Grgić, iskusni veznjak Šibenika, koji je dobar dio karijere proveo u Koprivnici.

Bačelić- Grgić je zbog ozljede preskočio utakmicu s Hajdukom, i kako je sam trener Ferdo Milin naglasio, najveće je pojačanje za Narančaste uoči utakmice sa Slavenom:

- Prošao sam kompletne pripreme, ali nisam igrao utakmice zbog problema s koljenom. U konzultacijama s liječnikom odlučili smo da treba pauzirati i protiv Hajduka. Međutim, sada sam 100 posto fit- govori Bačelić- Grgić.

Jedan od najiskusnijih u šibenskoj svlačionici zadovoljan je kako je izgledala momčad u premijeri trenera Milina:

- Rekao bih da smo nastavili tamo gdje smo stali s trenerom Rosasom. Vidjeli ste naš gol, pao je nakon izrađene akcije. I dalje težimo pas igri, kombinatorici... Nadamo se da će stići i još koje pojačanje da budemo još bolji i opasniji- drži vezni igrač Narančastih.

Što se pojačanja tiče, Milin je potvrdio kako je novi igrač Šibenika 30- godišnji stoper Antonio Asanović, sin slavnog člana Vatrenih Aljoše Asanovića. On je na Šubićevac stigao kao slobodan igrač, a zadnji klub mu je bila slovačka Senica:

- On će nam donijeti prijeko potrebno iskustvo u momčadi. Asanović je 4-5 godina bio u slovačkoj ligi, koja je dobra. Iz te lige igrači nerijetko idu u bolje lige i klubove- smatra Milin.

image
Antonio Asanović pojačat će obranu Narančastih u nastavku prvenstva
Ante Čizmić/Cropix

Kosi li se dovođenje 30- godišnjaka koji, ruku na srce, nije ekstra klasa s najavljenom klupskom politikom po kojoj će se više prostora davati mladićima poniklima u šbenskoj omladinskoj školi?

- Davat ćemo mi prigodu mladima. Njima baš treba jedan takav iskusan igrač da popravi nogometnu komunikaciju na treninzima i utakmicama. Uvijek govorim kako treba imati jednog ili dvojicu trenera na terenu, koji će pomoći našim mladima Damjaniću, Bikiću, Grdiću... kao što su nekoć činili Cukrov, Bulat ili Schildenfeld - pojasnio je trener Šibenika.

Milin je otkrio kako je Šibenik u razgovorima s još trojicom igrača koje planira dovesti do kraja prijelaznog roka:

- Mi uvelike mislimo na iduću sezonu i igrače ćemo dovoditi minimalno na dvije godine. Također, idući tjedan ćemo donijeti konačnu odluku o četvorici igrača koje planiramo poslati na posudbe u 2. i 3.HNL. Njima je svakako bolje da igraju nego da sjede na klupi ili tribinama- kazao je Milin.

Što se tiče utakmice sa Slavenom, otkrio je kako neće puno mijenjati ni sastav ni taktiku u odnosu na dalmatinski derbi:

- Vraća nam se Bačelić- Grgić, a i dalje je ozlijeđen Kolumbijac Mina, čiji će oporavak potrajati. Ponovno ćemo igrati s trojicom otraga. Generalno, nema potrebe za velikim promjenama, bit će možda jedna ili dvije u odnosu na susret s Hajdukom- zaključio je Milin.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-5-2): Rogić- Perić, Batarelo, Bilić- Jakoliš, Ćurić, Rak, Bačelić- Grgić, Kvesić- Marin, Delić.

Utakmica Slaven Belupo- Šibenik igra se u petak u 18 sati u Koprivnici. Sudac je Fran Jović iz Zagreba.

24. travanj 2024 17:58