StoryEditorOCM
NogometDrugoligaški dalmatinski derbi

Ante Živković: "U nezavodnoj smo poziciji i svaka utakmica nam je kvalifikacijska. U Dugopolju bi nas i bod zadovoljio"

31. ožujka 2017. - 15:40

Nogometaši Šibenika samo su bod iznad "vražjeg trokuta" koji donosi selidbu u 3.HNL-jug. Zato je "narančastima" svaki bod od iznimne važnosti, pa se nakon prospavane noći više cijeni i remi izboren kontra Gorice bombom Roce u 90. minuti:

- Moram se složiti s konstatacijom jednog našeg iskusnog člana uprave koji je kazao "kad ne gubiš, dobijaš"- rekao je Zoran Slavica, trener Šibenika.

A iduća tri kola mogla bi uvelike odrediti sudbinu Šibenika. Prije gostovanja kod Hrvatskog dragovoljca i susreta sa Zagrebom na Šubićevcu, "narančaste" u subotu čeka dalmatinski derbi s Dugopoljem. Upravo na stadionu Hrvatskih vitezova Šibenik je otvorio ovosezonsku seriju nevjerojatnih poraza. No, Šibenčani se radije sjećaju prošle sezone kada su pod Mirkom Labrovićem s 4:0 "pregazili" Dugopolje:

- Da, bila su to lijepa vremena. Sada smo u nezavidnoj situaciji i svaka iduća utakmica nam je kvalifikacijska. Dugopolje je čvrsta momčad, dobro vođena i posložena. Stoga, sve osim poraza za nas bi bio uspjeh- govori Ante Živković, centarfor Šibenika, koji je protiv Gorice prvi put nakon teške ozljede odigrao svih 90 minuta.

U dosadašnje tri utakmice za kormilom Šibenika trener Zoran Slavica uvijek je posezao za nekim taktičkim iznenađenjima. Ovaj put nije htio otkriti karte svom kolegi Miroslavu Bojku. Sasvim sigurno neće moći računati na kartoniranog stopera Martina Vukorepu, a ozlijeđeni su Miro Slavica i Stipan Banić.

Utakmica Dugopolje-Šibenik počinje u 16,30 sati.

20. travanj 2024 07:32