StoryEditorOCM
NogometČistka na Šubićevcu

Alviž i Sallustio dobili kartu u jednom smjeru

Piše Krešimir GULIN
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
6. prosinca 2016. - 13:52

Dugopolje je za Šibenik bilo poput "bronhija". S tri osvojena boda u dalmatinskom drugoligaškom derbiju na Šubićevcu se lakše diše. Naime, dvostruka je vrijednost pobjede Šibenčana. Njome su "narančasti" prekinuli seriju od tri uzastopna poraza i konačno izašli iz zone ispadanja.
– Mislim da je naša pobjeda bez mrlje i zamjerke. Držim da smo već u prvom poluvremenu trebali imati osjetniju prednost, a umjesto toga gosti su nam zabili iz prve kontre – kazao je Ivo Šupe, pomoćni trener Šibenika.

I doista, vrlo dobar je bio Šibenik u prvih pola sata, možda i najbolji ove sezone. Stvorili su "narančasti" i nekoliko izglednih prigoda. Na njihovu žalost, uspjeli su realizirati samo jednu, i to iz kaznenog udarca. Brazilac Brito se sjurio u šesnaesterac gostiju, Glavaš ga je povukao s leđa, pa se Zeko - Pivač nije puno dvoumio i pokazao na kreč. Šibenski stoper Vukorepa tukao je snažno po zemlji, vratar Dugopolja Picak bio je na lopti, ali šut je bio prejak i domaći su poveli. I onda se dogodila šibenska ovosezonska klasika. Dugopolje je iz jednog od rijektih opasnijih napada izjednačilo. Najopasniji gotujući igrač Nikola Mandić, koji je ovog ljeta mogao završiti i na Šubićevcu, zakuhao je izjednačujući gol. Prošao je po lijevoj strani i ubacio pred vrata Šibenika gdje je na prvoj stativi bio Žižić i efektno završio posao. Dugo je trebalo "narančastima" da se oporave od šoka. U prvih petnaestak minuta nastavka bili su totalno neučinkoviti. Onda je sijevnuo dupli pas Alispahić - Slavica, koji je potonji okončao udarcem glavom u prvi kut Picaka. Čini se kako je u toj situaciji i vratar gostiju mogao bolje reagirati. Na kraju, silno vrijedni bodovi ostali su u Šibeniku. "Narančasti" su imali niz dobrih pojedinaca. U konkurenciji Vukorepe, Alispahića, Slavice, Brita,... nije bilo lako izabrati igrača utakmice. Ipak, odlučili smo se za vižljastog Brazilca:
– Trebala nam je pobjeda i pozitivna rekacija zbog publike, cijelog grada i ljudi oko kluba. Svi oni zaslužili su naša bolja izdanja. Sada moramo nastojati pobijediti u obje utakmice do kraja sezone i tijekom zime se što bolje spremiti za drugi dio prvenstva – rekao je Brito.
Zadovoljan je bio i trener Stipe Balajić, koji je na najbolji mogući način debitirao na Šubićevcu:
– Nedavno smo razgovarali o tome kako bih htio da igra moj Šibenik. Jedna od ideja da igra kao u prvih pola sata protiv Dugopolja. Napadački, s dosta kombinatorike i da visokim presingom u ranoj fazi lomimo protivnika. No, iz razno- raznih razloga to trenutačno nismo u mogućnosti raditi tijekom cijele utakmice. Međutim, igrači su u nekoliko treninga pohvatali što od njih tražim. Veseli me i što smo pokazali zavidnu razinu želje, trke i borbe. A kad je tako, onda se igračima nema što prigovoriti i kad dođe negativan rezultat – pričao nam je trener Šibenika.
Osim utakmice s Dugopljem, vruća tema proteklog tjedna na Šubićevcu bila je i navodna transfer lista igrača na koje se ne računa u proljetnom dijelu prvenstva:
– Nikakva transfer lista ne postoji, niti je o tome bilo priče. Svim igračima sam rekao da na njih računam do kraja jesenskog dijela prvenstva, a na većinu i na proljeće – veli Balajić.

Ipak, neki nogometaši praktički su sami sebe otpisali i više nisu stanovnici šibenske svlačionice. Jedan od njih je i iskusni Roberto Alviž:
– Na prvom sastanku sam igračima rekao što od njih očekujem. Očito, neki od njih to nisu dobro razumjeli – komentirao je Balajić slučaj Alviž.
Trener Šibenika više ne računa ni na talijanskog napadača Sallustia koji je zatražio da ode u Italiju zbog obiteljskih razloga, a iz kluba su mu poručili da se ne treba ni vraćati u Šibenik. Moguće je da ista sudbina zadesi i Korejca Kima, koji je trenutačno u domovini također iz osobnih razloga. Teško mje vjerovati da će se "metla" zaustaviti samo na spomenutim igračima:
– O tom potom. Cilj nam je do konca polusezone uhvatiti što više bodova. Potom moramo odrediti ambicije za proljeće. Tada ćemo vidjeti treba li nam, napamet govorim, sedam igrača, ili samo dvojica- trojica – zaključio je Balajić.

Preneseno iz Šibenskog lista od 1. prosinca 2016. godine


Šibenik - Dugopolje 2:1 (1:1)
ŠIBENIK - Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 150. Sudac: Ivan Zeko - Pivač (Osijek) -6. Strijelci: 1:0 Vukorepa (17/11 m), 1:1 Žižić (37), 2:1 Slavica (61). Najbolji igrač: Jonathan Brito (Šibenik).
Šibenik: Ayotunde (6,5), Pecolaj (6), Vukorepa (7), Rodin (6,5) (od 72. Čagalj -), Musa (6), Roca (6,5), Živković (6,5), Alispahić (7), Brito (7) (od 89. Fuštin -), Dosti (6), Slavica (7) (od 83. Stankevičius -).
Dugopolje: Picak (5,5), Krstulović- Opara (5,5), Glavaš (5) (od 83. Batinić -), Balić (5,5), Žižić (6) (od 75. Maganić -), Jurić (5,5), Plum (5,5), Paireli (5,5), Kopf (5,5) (od 75. Jafarov -), Tomašević (5,5), Mandić (6).


Subota u Imotskom
Stipe Balajić uspješno je riješio jednu svoju bivšu momčad Dugopolje. U subotu ga čeka okršaj s još jednom ekipom koju je trenirao. Naime, Šibenčani u idućem kolu gostuju u Imotskom. Za utakmicu u Gospinom docu Balajić neće moći računati na kartonirane Alispahića i Musu. Protiv Dugopolja je šepajući travnjak napustio i stoper Rodin:
– Mislim da će Rodin biti O.K. Ja se držim one koga nema bez njega se može. Imam na raspolganju 20 igrača i trebam pogoditi dobitnu kombinaciju – veli Balajić.
Šibenčanima neće biti lako kod "fenjeraša" Imotskog koji je u zadnjih nekoliko kola pokazao da se diže u formi.

02. svibanj 2024 06:27