StoryEditorOCM
NogometZASLUŽENO

Ako je i bilo sumnje, sada je jasno, Carević ostaje na klupi Šibenika! Karajica: ‘Šibenčani ga vole...‘

Piše Šibenski.hr
3. lipnja 2024. - 16:43

U dramatičnoj utakmici na osječkom Gradskom vrtu Šibenik se pobjedom nad Zrinskim ekspresno vratio u SuperSport HNL.

Taj sportski uspjeh, ostvaren pod vodstvom trenera Marija Carevića, možda je uvod u bolju nogometnu budućnost Šibenika. Predsjednik i vlasnik kluba sa Šubićevca Željko Karajica bio je gost u Studiju 4.

- Vodili smo 33 kola, da je netko pisao dramu o našem povratku ne bi je napisao bolje. Jučer smo slavili, jutros kad smo se probudili gledamo još naslove. Tek nam sjeda da smo opet u prvoj ligi. Danas ćemo to još proslaviti i odmah kreće rad za sljedeću sezonu.

Vlasnik Zrinskog Komak obrušio se na suce zbog dva crvena kartona i penala za Šibenik. Tražio je od svojih igrača da čak i napuste travnjak.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

- Duže sam u sportu i znam takve reakcije. Prošle sezone ispali smo iz prve lige i niste od mene čuli jedan komentar o sucima. Izgubili smo, ispali, naša krivica, primili smo se rada, krenuli u novu sezonu. To je tako, sad su krivi suci, ono ovo. Gledao sam jučer još isječke, žao mi je ali bio je penal, a bio je i crveni karton. Hvala Bogu da su igrači odbili njegov poziv da napuste teren, dečkima nemam što reći, a to što njihov predsjednik misli da su svi protiv njega je druga stvar. Zrinski je bio fenomenalan suparnik, drugi put ćemo vjerojatno mi plakati, takav je sport, kaže Karajica.

Jučer je više od 3000 Šibenčana putovalo u Osijek, bilo je navijača starijih od 70 godina.

- Ježim se, nisam iz Šibenika, no primljen sam kao Hrvat i vlasnik kluba. Ispali smo, ali nitko nije odustao, Funcuti su ostali uz nas. Da iskreno kažem, mislim da je dobro da smo ispali iz prve lige prošle godine, tako da smo mogli graditi novu momčad od temelja. Kad vidim osmijehe na licima, bilo je mirno i lijepo, bez incidenata, bilo je 200 djece, grlili smo se s interventnom policijom, tu se nešto gradi. Tri tisuće ljudi je 10 posto stanovnika Šibenika. Vjerujem da kad dođemo u Šibenik će biti velik doček i sigurno 3-4 tisuće ljudi. To je novi duh, želim ga prenijeti i u sljedeću sezonu, da budem konkurentni u prvoj ligi, da se na nas može računati, kaže Karajica.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Ostaje li Carević trener, što je s novim stadionom?

- Moramo graditi stadion, najavili smo to bez obzira na ulazak u prvu ligu, to je dugoročni projekt. Gradimo akademiju i talente, dobili smo puno više djece nego dosad. Mario ostaje trener, s njim smo ušli u prvu ligu, on je super tip, bilo je malo tenzija, ali sad ga svi Šibenčani vole i treba ostati. Ulazimo u prvu ligu da ostanemo u njoj, na tome ćemo graditi. Primarni cilj nam je da ostanemo u njoj, zaključio je Karajica.

25. lipanj 2024 00:13