StoryEditorOCM
NogometNogomet

'Narančasti' tijesno poraženi u Rijeci; Četvrtak je 'Dan D' za klub sa Šubićevca

7. rujna 2019. - 23:51

Nogometaši Šibenika minimalno su poraženi 0:1 (0:1) od prvoligaša Rijeke u prijateljskoj utakmici odigranoj u subotu navečer na riječkoj Rujevici.

Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Jakov Puljić u 33. minuti.

Prvenstvenu stanku zbog reprezentativnih dvoboja, Riječani i Šibenčani su iskoristili kako bi odigrali prijateljski ogled u kojem su treneri Igor Biščan i Krunoslav Rendulić isprobali neke igrače i varijante za nastavak borbe za bodove. Unatoč porazu, 'narančasti' su pružili dobar otpor renomiranom prvoligašu.

Inače, Šibenik će put Rijeke i idući vikend, budući da u subotu, 14. rujna, u okviru četvrtog kola 2.HNL gostuju na Krimeji kod novog drugoligaša Orijenta.

Međutim, do te utakmice očekuje nas puno uzbuđenja na Šubićevcu. Naime, tjedan pred nama mogao bi donijeti povijesnu odluku glede budućnosti šibenskog nogometnog kluba. Jer, u četvrtak, 12. rujna, šibensko Gradsko vijeće trebalo bi donijeti odluku o prodaji većinskog paketa dionica šibenskoj tvrtci Paramount Grupa iza koje stoji indijski biznismen Punkaj Gupta.

Podsjetimo, Indijac i njegovi šibenski poslovni partneri jedini su se javili na javni poziv za kupnju oko 95 posto dionica HNK Šibenika koje u svom vlasništvu ima Grad Šibenik. Ponuda Paramount Grupe zadovoljila je sve uvjete iz javnog poziva, što je utvrdilo i Povjerenstvo Gradskog vijeća sastavljeno od 11 članova.

Sada je konačna odluka o prodaji HNK Šibenika na članovima Gradskog vijeća, pa se četvrtak slobodno može okarakterizirati kao Dan D za šibenski nogomet.

Rijeka- Šibenik 1:0 (1:0)

RIJEKA- Stadion na Rujevici.

Strijelac: 1:0 Puljić (33.).

RIJEKA: Nwolokor, Mamić, Šimić, Andrijašević, Murić, Gorgon, Puljić, Iglesias, Pavičić, Escoval, Capan.
ŠIBENIK: Rogić, Blaić, Bilić, Pandža (od 46. Vukorepa), Pajić (od 60. Grdić), B. Barišić, Španja (od 46. Bulat), Maleš (od 46. Rak), Celić (od 46. Ćurić), Prince (od 60. Laća), Juričić (od 46. Antunović).

17. travanj 2024 01:09