StoryEditorOCM
NogometDrugoligaški dalmatinski derbi

'Narančasti' bez ozlijeđenih i kartoniranih; Šibenčani uvjereni da će i nakon gostovanja susjeda Šubićevac ostati neosvojiva utvrda

26. travnja 2019. - 13:58

Nogometaši Šibenika u prošlom kolu u Lučkom su riješili rebus gostovanja. Ili, tek u petom pokušaju ovog proljeća kući su se vratili s tri boda s nekog gostovanja. Zahvaljujući tome 'narančasti' su opet zasjeli na čelo tablice 2.HNL s naizgled malim bodom prednosti pred Varaždinom, ali u konačnici možda i presudnim u borbi za ulazak u 1.HNL.

Inače, momčad trenera Borimira Perkovića puno bolje se osjeća na Šubićevcu nego kad prijeđe Šibenski most. Ovog proljeća na Šubićevcu su 'padali' Zadar, Hrvatski dragovoljac i BSK.

U taboru Šibenika vjeruju kako će Šubićevac ostati neosvojiva utvrda i nakon subotnjeg gostovanja Dugopolja. A s Dugopoljcima se nije šaliti, jer su 'narančastima' već zagorčali život na kraju jeseni svladavši ih na stadionu Hrvatskih vitezova s (1:0). Dugopolje u Šibenik stiže poprilično motivirano s nekoliko lica koja su na Šubićevcu jako poznata. To se prije svega odnosi na Stipu Balajića, nekadašnjeg igrača i trenera Šibenika, te Ante Živkovića, rođenog Šibenčanina i dugogodišnjeg centarfora 'narančastih'.

Zbog žutih kartona neće biti, također nekadašnjeg člana Šibenika, napadača Ivana Rodića. Zbog 'žutice' Balajić neće moći računati ni na Roka Nakića.

S druge strane, njegov kolega Perkovića ima 'slatke brige':

- Ne sjećam se kada smo zadnji put na raspolaganju imali sve igrače. Nema ozlijeđenih, ni kartniranih. No, u Lučkom je svih 90 minuta bilo odlično i ne vidim razloga da se mijenja momčad koja pobjeđuje- kazao je Klaudio Vuković, pomoćni trener Šibenika.

Domaćini imaju samo riječi hvale za goste:

- Dugopolje igra odličnu polusezonu. Balajić je sjajan trener, na Šubićevac dolaze bez rezultatskog imperativa. Poznavajući Balajića, uvjeren sam da će igrati napadački. Stoga, očekujem utakmicu s puno golova. Jasno, na nama je pritisak, međutim nadam se da ćemo preostalih pet utakmica do kraja prvenstva odraditi kako treba. Naravno, počevši već od utakmice s Dugopoljem gdje bi nas zadovoljila samo pobjeda- zaključio je Vuković.

Utakmica Šibenik- Dugopolje igra se u subotu s početkom u 17 sati.

25. travanj 2024 13:15