StoryEditorOCM

Živ prijelazni rok u Crnici: Mreže će puniti 'duga devetka' Subotić

3. kolovoza 2018. - 12:04

Vrlo je živ ljetni prijelazni rok u šibenskom malonogometnom prvoligašu Crnici, koji je u svojoj premijernoj sezoni u elitnom hrvatskom futsal društvu postigao odličan rezultat plasiravši se u poluzavršnicu play offa.

Najfriškija informacija glasi kako je 31-godišnji Splićanin Saša Subotić, dosadašnji igrač HMNK Vrgorac, novo pojačanje Crnice za nadolazeću sezonu. Kako su istaknuli u šibenskom futsal prvoligašu, pregovori između Subotića i kluba bili su kratki i efikasni te je vrlo brzo na obostrano zadovoljstvo dogovorena suradnja. U Saši Subotiću Crnica je dobila upravo ono što je htjela, provjerenoga pravog golgetera što je procijenjeno kao vrlo bitno za kompletiranje igračkog kadra.

U svojoj igračkoj karijeri Subotić je bio povremeni reprezentativac Hrvatske. Karijeru je započeo u ekipi Muć Bitumini, zatim je igrao za Solin, Split Tommy i zadnje tri sezone u Vrgorcu. U svim klubovima bio je ponajbolji igrač, godinama je u vrhu najboljih strijelaca lige, a jednom se okitio i titulom najboljeg strijelca lige.

Za klupsku web-stranicu Subotić je rekao:
- Drago mi je da sam došao u ovakvo jedan ambiciozan i organiziran klub. Vrlo dobro poznam momčad i trenera i mislim da neće biti nikakvih problema s prilagodbom. Jedva čekam da započne sezona i da krenemo s novim izazovima. Zahvaljujem Upravi na povjerenju i vjerujem u sjajnu sezonu, jer s ovim igračkim kadrom možemo napraviti jako dobre stvari - istaknuo je novi član Crnice.

Međutim, u Crnici se ne bilježe samo dolasci, već i rastanci. Naime, 26-godišnji Osječanin Robert Nospak više nije član šibenskog prvoligaša. Nakon polusezone odigrane u Crnici u kojoj je Osječanin svojim odnosom, ponašanjem i karakterom bio pravi primjer profesionalaca, rastanak je dogovoren ljudski i sporazumno. Razlog rastanka Nospaka i Crnice isključivo je plod potrebe za drukčijim profilom igrača u zahtjevnoj sezoni koja je pred klubom.

Odlasku Nospaka zasigurno su kumovale neke igračke promjene koje su se u Crnici dogodile nešto ranije. Podsjetimo, redove Šibenčana napustili su iskusni Splićani Nikola Pavić i Stjepan Perišić.

U međuvremenu su na Baldekin "sletjela" neka dobro poznata imena. Naime, 31-jednogodišnji Šibenčanin Alen Protega i 23-godišnji Kninjanin Marinko Šamija postali su novi igrači MNK Crnica. I jedan u drugi nosili su dres šibenskog prvoligaša gdje se vraćaju nakon epizoda u Italiji (Protega) i Sloveniji (Šamija).

21. travanj 2024 23:37