StoryEditorOCM

Umjesto bodova zbrajaju ozljede: Unatoč porazu od Alumnusa, Crnica nije razočarala; Momčad je desetkovana, a čeka ih težak susret sa Splitom na Baldekinu

Piše Josip Čaleta Car
8. ožujka 2019. - 10:30

Svoju drugu prvoligašku sezonu malonogometaši Crnice svakako će pamtiti po brojnim ozljedama koje su ih onemogućile u dvije trećine utakmica da nastupe u kompletnom sastavu. Sve to odrazilo se na bodovni saldo, pa je sada sredinom drugog dijela prvenstva upitno hoće li Šibenčani osigurati doigravanje, što bi bilo pogubno, pogotovo kada se zna da čak tri momčadi napuštaju prvoligaško društvo. Nakon poraza od Uspinjače, slijedilo je gostovanje kod Alumnusa, gdje se tražila pobjeda, a i bod bi zadovoljio šibenskog prvoligaša. Za dolazak Crnice u Zagreb bio je dovoljan jedan kombi, jer zbog ozljede je izostao Šamija, dok je Vuković imao tri žuta kartona, a vratar Mišković je udaljen iz kluba zbog nastupa u zadarskoj ligi bez odobrenja uprave kluba, pa je već u startu bilo problema s rotacijom. Ipak u takvom ozračju Crnica je imala prednost od 2:0, koji nažalost nije uspjela sačuvati.

Stradao i Rafinha

Rano vodstvo i dobra igra budili su optimizam, no prve nedaće pojavile su se u 13. minuti kada se ozlijedio novopristigli Brazilac Rafinha, igrač koji je pokazao da ima iskustvo i da zna kuda s loptom. Ipak Crnica je držala vodstvo do 33. minute kada u 60. sekundi prima dva pogotka i ponovno ulazi u probleme s kontrolom i posjedom. U posljednju minutu domaći su ušli s igračem vratarom, te 28 sekundi prije kraja iskoristili umor gostiju, te stigli do tri važna boda. Ovom pobjedom Alumnus se priključio Splitu i Crnici u borbi za sedmo i osmo mjesto koje vodi u doigravanje. Šibenčani su unatoč porazu odigrali dobru utakmicu, no silne nesreće koje su ih dohvatile presudile su o pobjedniku.

- Ja zaista nemam što zamjeriti momcima, niti na pristupu niti na htijenju, ali jednostavno smo ostali kratki u rotaciji. Još kada nam se ozlijedio Rafinha, jednostavno smo morali koristiti juniore, pa sam tako u vatru gurao i mladog Marčića. Igrali smo dobro, no jednostavno nas je stigao umor i nismo mogli sve zatvoriti. Sve golove smo primili jer smo ostali kratki za korak, a to su znaci umora. Mene veseli to da se dižemo u igri i da ćemo u završni dio prvenstva ući u dobroj formi, samo da nam se oporave ozlijeđeni igrači - optimističan je Mladen Perica.

Šamijina peta

Ozljede su zaista veliki problem ove momčadi. Marinko Šamija već dugo ima problem s petom, promijenio je nekoliko ljekara, ali još uvijek ne može nagaziti kako treba. Tijekom ovoga tjedna pokušao je s novim terapijama, no do petka ništa se neće znati. Rafinha je ozlijedio zglob, slika nije dobra, nužne su terapije i do posljednjeg trenutka se neće znati hoće li biti spreman za susret sa Splićanima. Kada tome dodamo da je i Niko Škugor načet, jedini pravi obrambeni igrač u momčadi, onda je zasigurno upitno u kakvom će sastavu istrčati Crnica protiv favoriziranog Splita. Nekadašnji prvaci zaostaju za Šibenčanima tri boda, a sve momčadi žele izbjeći to osmo mjesto koje vodi u doigravanje, jer ih vodi na aktualne prvake - momčad Novog Vremena. Sve to razlog je za opću mobilizaciju, tim više što Splićani na Baldekin stižu s dobro pojačanom momčadi u odnosu na prvi dio. Uz povratnika, reprezentativca Marinovića u Split se vratio i Brazilac Genario, član one šampionske generacije, a kada spomenutom dvojcu dodate Sutona, Marića i vratara Čizmića, onda dobijete respektabilnu momčad koja u Šibenik dolazi po pobjedu.

- Split ima dobru mladu generaciju, koja se uigrava uz ove iskusne prvoligaške i reprezentativne igrače, tako da će biti dosta teško. Imaju jako dugu klupu, brz protok lopte i visok ritam. Mi ćemo se pripremiti za njih, ali kažem najvažnije je koliko ćemo igrača u petak imati na raspolaganju - zaključuje Perica. Prvenstvo se zakuhalo, tanka je nit između sudionika doigravanja i odlaska među drugoligaše, stoga je Crnici u domaćim susretima nužna i potpora vjerne publike koja je i dosada zdušno bodrila svoje ljubimce. Vjerujemo da će tako biti i u petak.

Utakmica Crnica- FC Split počinje u 19 sati.

25. travanj 2024 16:05