StoryEditorOCM
Mali nogometBašković zaključao vrata

U samo tjedan dana Crnica i drugi put izgubila od Novog Vremena; Ovaj poraz bio je puno bolniji

Piše Josip Ćaleta Car
24. travnja 2022. - 08:29

U svega osam dana Novo vrijeme iz Makarske dva puta je slavilo na Baldekinu. Nakon pobjede u posljednjem prvenstvenom kolu, Makarani su i u prvom susretu četvrt finala doigravanja za prvaka upisali pobjedu sa 4:3.

Od prve minute krenulo se žustro, a prvi do vodstva dolaze domaći u 4.minuti nakon polu kontre, pošto je Mate Vuković slabo šutirao, a Domar odlično uposlio domaćeg napadača koji puca pokraj Baškovića u nebranjeni dio mreže.

Gosti se vraćaju u 6.minuti preko Andersona, koji je probio Perića i kroz noge pogodio za poravnanje. Samo minutu kasnije nakon kornera Suton volejom pogađa za gostujuće vodstvo.

Crnica je bolja u igri i stvara puno prigoda, no Bašković je nesavladiv. Ipak u 18.minuti nakon opsade gostujućeg gola, Domar plasira loptu pod gredu za poravnanje.

Nakon velikog odmora domaći su agresivniji i stvaraju niz prigoda, Žilić, Rafinha, Repić, Domar redali su nizom promašaje, da bi nakon još jedne loše reakcije Perića, Suton donio novo vodstvo Novom vremenu.

Pokušali su domaći u završnici igračem vratarom, no Bašković je i dalje nesavladiv, a uz to uspio je postići pogodak sa svoga gola, slikovito pokazavši da je zasluženo ponio epitet prvog igrača ovoga susreta.

Šamija je četiri sekunde prije kraja ublažio poraz za konačnih 3:4.

Time su Makarani napravili break, s obzirom da se četvrt finale igra na dvije pobjede, te bi polufinale mogli izboriti već u petak kada je na rasporedu uzvratni ogled u Makarskoj.

Crnici ostaje žal za promašenim, no s obzirom da se radi o dvije podjednake momčadi, očito nas čeka još puno uzbuđenja.

Crnica – Novo vrijeme 3:4

Šibenik, dvorana Baldekin, gledatelja 300

Suci:Jelić(Varaždin), Dujmić(Jurdani)

Crnica: Bilić, Marčić, Škugor, Domar, Subotić, Repić, Rafinha, Vuković, Žilić, Šamija, Perić, Đaković, Jolić, trener: Mladen

Perica-Štrla

Novo vrijeme: Bašković, Vuković, Anderson, Jelavić, Sesar, Suton, Kazazić, Lasić, Musinov, B. Gašpar, R. Gašpar, Ora,

Herceg, trener: Ivan Božović

Strijelci: 1:0 Repić (4), 1:1 Pulinho (6), 1:2 Suton (7), 2:2 Domar (18), 2:3 Gašpar (25), 2:4 Bašković (40), 3:4 Šamija (40)

25. travanj 2024 09:34