StoryEditorOCM
Mali nogometfutsal elita

Šibenik jedini grad s dva prvoligaša! Analizirali smo stanje u Crnici i Šibeniku 1983 uoči samog početka nove sezone

Piše Josip ćaleta Car
2. listopada 2021. - 09:57

Ovoga vikenda starta nova prvoligaška sezona za ljubitelje malog nogometa. Sezona je to po mnogo čemu posebna, a nadasve zanimljiva. Hrvatski futsal spada među top pet u Europi, a u takvoj ligi jedini grad koji će imati dva predstavnika je upravo Šibenik. Uz starosjedioca Crnicu tu je od ove sezone i klub navijača Šibenik 1983, čije ime samo govori da se radi o navijačkoj skupini Funcuti.

Crnica sa dosta problema

Pred sam početak prvenstva oba prvoligaša imala su nekoliko provjera, a s prikazanim puno zadovoljniji može biti Šibenik, koji je složio dobar roster i već će otvaranje u Puli pokazati koliko mogu. Crnica je u pripreme ušla sa dosta problema. Momčad je poprilično oslabljena odlascima, a uz to su se nadovezale i ozljede, što se najbolje vidjelo na kupu grada Šibenika, gdje su doživjeli dva uvjerljiva poraza.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Nešto bolje bilo je na završnici prvog neslužbenog super kupa koji se igrao proteklog vikenda u Vrgorcu., Momci sa kraja grada odigrali su dobro protiv domaćina u polufinalu, gdje su dva puta imali vodstvo i na kraju iščupali kaznene udarce u kojima su domaćini bili bolji. Ogled za treće mjesto donio je pobjedu nad dinamom od 2:1 i treće mjesto, no problemi su i dalje tu.

- Malo smo se stisnuli i odigrali čvrsto i muški, s jakom obranom, što me na neki način veseli. Posljednji tjedan dosta smo radili na uigravanju, ali ono što nas brine je jako tanka klupa, jer sa osam igrača nećemo moći izgurati sezonu- i dalje je zabrinut Mladen Perica, trener Crnice. Velike probleme mu zadaju ozljede kapetana Dragana Vukovića koji će dugo izbivati sa parketa, kao i organizatora igre Marinka Šamije koji još uvijek nije započeo sa treninzima. Problem je i nepripremljenost Saše Subotića, koji je nakon preležanog Covida daleko od prave spreme.

Ipak za žaljenje nema vremena, jer subota na Baldekin dovodi dubrovački Square, koji je posljednjih dana značajno pojačao svoje redove. U klub su se iz Italije vratili Maro Đuraš i Marko Kuraja, dok je novo ime u rosteru Argentinac Facundo Gassman, nekadašnji reprezentativac mlađih uzrasta Argentine.

- Square je dosta dobro odradio ovaj prelazni rok, no mi moramo biti hrabri, borbeni i greške smanjiti na minimum, jedino tako možemo parirati. Ovo je za nas vrlo važna utakmica i ako budemo pravi imamo se čemu nadati, zaključio je Perica. Crnica u subotu na Baldekinu dočekuje Gospare, a susret se igra sa početkom u 20:30 sati.

Funcuti u Pulu po bodove

S druge strane Baldekina sasvim je druga atmosfera. Dugačka klupa garancija je Andriji Bakuli da momčad može ispuniti sve njegove zahtjeve koji se baziraju na fanatičnoj borbenosti svakog pojedinca koji nosi narančasti dres. Nakon odličnog nastupa na kupu Grada Šibenika narančasti su odigrali prijateljski susret sa BiH ligašem Ćulin mlin, što im je bila svojevrsna generalka pred gostovanje u Puli.

- Bila je to relaksirajuća utakmica bez službenih osoba, tako da smo se pazili ozljeda. Mislim da smo se malo relaksirali, tako da u Pulu putujemo spremni. Znamo da su Puljani dosta uložili, uz Stojkovića doveli su i vratara Luketina, ali nama to ništa ne znači, mi idemo po pobjedu, jer jedino tako znamo igrati- jasan je Bakula.

Podsjetimo se da je Šibenik 1983 dosta promijenio roster, pa su tako na Baldekin stigli Luka Pehar iz Brotnja, Franjo Matković, najbolji strijelac Pule, Mirko Jurjević nekadašnji igrač Kijeva, Crnice i Novog vremena, te Josip Jurić, nekadašnji član Uspinjače, Squarea, Osijeka i Nacionala.

- Ne namjeravamo plesati samo jedno ljeto, poruka je stratega Funcuta, koji će upravo u ovoj navijačkoj skupini imati šestog igrača na svim susretima. Pula i Šibenik 1983, svoj susret prvog kola igraju u nedjelju u Puli sa početkom u 15 sati.

19. travanj 2024 22:52