StoryEditorOCM
Mali nogometKup ide u Pulu

Šibenik 1983 nije uspio napraviti još jedno iznenađenje: ‘Bili smo senzacija završnice, šteta što nismo uspjeli zaokružiti lijepu priču‘

Piše Toni Bilić
20. veljače 2023. - 20:42

Malonogometaši Stanoinvest Futsal Pule osvojili su Hrvatski kup, nakon Superkupa na početku sezone Puljani su osvojili još jedan trofej. Senzacija „Final eighta“ u Zagrebu, drugoligaš Šibenik 1983, nije uspio napraviti još jedno iznenađenje, Puljani su u finalu bili bolji s 5:2. Šibenčani, koje su u Zagreb došli bodriti i njihovi navijači, Funcuti, dobro su se držali sve do sredine drugog poluvremena, kada su pulski igrači s dva gola u dvije minute otišli na prednost od 3:0.

- Osjećaj je fenomenalan, ove sezone uspijevamo osvojiti trofeje, uz to smo imali uspjeha u Ligi prvaka. Čestitke Šibeniku, pokazali su svu draž ovog natjecanja. Nedostajalo im je energije na kraju, malo su se više potrošili do finala od nas. Bili smo strpljivi, nismo gubili glavu ni u jednom trenutku. Naša šira rotacija je došla do izražaja u drugom poluvremenu. Nemamo vremena za slavlje, već u petak nas čeka važna utakmica u prvenstvu – kazao je nakon pobjede trener pulske momčadi Nijaz Mulahmetović.

Sve do pretposljednje minute prvog dijela nije bilo golova, no onda je nakon lijepe akcije Puljana i dodavanja Moravca zabio Difonzo. Na 2:0 je u 27. minuti povisio Mataja na asistenciju Bilića, a već u sljedećoj minuti strijelac je bio Osredkar, kojeg je uposlio Vukmir. Šibenčani više nisu imali što čekati, pokušali su s vratarom-igračem, no u 35. minuti nakon njihove izgubljene lopte Vukmir je na prazan gol zabio za 4:0.

Činilo se nakon toga da se Šibenik predao, na gol se vratio Jarmanović, no ubrzo je zabio Almeida i vratio nadu Šibenčanima. Opet su pokušali s golmanom-igračem, no kad im je Osredkar dvije i po minute prije kraja oduzeo loptu i zabio na prazan gol, sve je bilo riješeno. U zadnjim trenucima nakon kornera Šibenik je autogolom Dujmovića ublažio poraz.

- Čestitke Puli na zasluženo osvojenom trofeju. Mi smo dali sve što imamo, ali jednostavno prekratko je bilo vrijeme za rekuperaciju nakon polufinala. Htjeli smo donijeti povijesni trofej u Šibenik, nismo uspjeli. Bili smo toliko emotivno prazni nakon polufinala, i u finalu nije išlo. Idemo probati maksimalno odigrati do kraja sezone, naš grad to zaslužuje – rekao je Teo Strunje, trener Šibenika.

- Bili smo senzacija ove završnice kupa, šteta što nismo uspjeli zaokružiti tu lijepu priču. Zadnji put jedna muška ekipa je donijela trofej u Šibenik prije 40 godina, svi znamo tko je to bio... – prisjetio se igrač Šibenika Vinko Jurković košarkaške titule Šibenke s pokojnim Draženom Petrovićem iz 1983. godine, posliije oduzete „za zelenim stolom“.

Semafor

Stanoinvest Futsal Pula – Šibenik 1983 5:2 (1:0)

Zagreb – Dvorana II Doma sportova. Gledatelja 400.

Suci: Jelić (Ribić Breg), Babić (Split), Džeko (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Difonzo (19), 2:0 Mataja (27), 3:0 Osredkar (28), 4:0 Vukmir (35), 4:1 Almeida (36), 5:1 Osredkar (38), 5:2 Dujmović (40/ag.).

Najbolji igrač: Igor Osredkar (Stanoinvest Futsal Pula).

Stanoinvest Futsal Pula: Milanović, Da. Moravac, De. Moravac, Osredkar, Petrušić, Dujmović, Mataja, Grbić, Difonzo, Bilić, Vukmir, Ramić, Prelčec, Cindrić.

Šibenik 1983: Jarmanović, Bajrušović, Prgomet, Monteiro, Almeida, Milišić, Žumberac, Protega, Badrov, Imširović, Škugor, Kosor, Knez, Jurković.

image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
25. travanj 2024 06:58