StoryEditorOCM

Šibenčani večeras u Splitu igraju još jedan dalmatinski derbi: Može li Crnica zasjati na Gripama?

Piše Josip Čaleta Car
16. studenog 2018. - 09:36

Uzbudljivo je bilo proteklog vikenda na Baldekinu, gdje su malonogometaši Crnice dočekali zagrebački Alumnus sa željom da novom pobjedom potvrde tri velika boda osvojena u ogledu s Uspinjačom, ali gosti nisu mislili tako. Crnicu i Alumnus na ljestvici dijeli samo bod viška na šibenskom kontu. Alumnus je momčad koja je najranije započela s pripremama i igra vrlo brz i agresivan nogomet. Šibenčane je prema viđenom u prvom dijelu susreta uspavao uspjeh iz proteklog kola, što su gosti iskoristili i već u 11. minuti imali su 0:3.

– Cijeli tjedan sam upozoravao momke da bez stopostotne prisutnosti na parketu nećemo do pobjede, no očito je kako su oni vjerovali da će pobjeda doći sama od sebe, oni su u svojim glavama taj susret dobili prije nego što je počeo, i tu je bio najveći problem, a svjesni smo da nemamo kvalitetu koja nam omogućuje da nonšalantno uđemo u susret. Na kraju sam morao vikom, da ne kažem urlanjem, na poluvremenu probuditi momke, tako da možemo biti više nego zadovoljni osvojenim bodom. Da njihov trener nije povukao vrlo pametan potez i nakon našeg izjednačenja uveo vratara igrača, mi bismo taj susret vjerojatno dobili, ali to ne bi bilo zasluženo – iskren je Mladen Perica Štrla, trener Šibenčana.

Gosti su visokim i agresivnim presingom prisiljavali obrambene igrače na pogreške, a kada uza sve to izostane i trka, onda je teško očekivati bilo što osim poraza. Crnica je prvih 20 minuta bila inferiorna, gosti su uz tri pogotka stvorili i niz prigoda, koje zahvaljujući svojoj nespretnosti i obranama Miškovića nisu pretvorili u katastrofu domaćina. Jedini bljesak bio je udarac Nike Škugora s kojim su se Šibenčani vratili u susret. Nastavak je donio bolju igru Crnice, te konačnih 4:4.

Najteži ispit

Pobjeda bi momke digla u gornji dio prvenstvene ljestvice, pa bi mogli razmišljati i o doigravanju, no bodovna razlika između zlatne sredine i začelja je minimalna, tako da Crnicu čeka žestoka borba do kraja prvenstva. Ono čime trener, ali ni publika ne mogu biti zadovoljni je pristup igrača. Izostanak trke u leđa, odnosno povratak u obranu, omogućio je niz kontri, a tome treba dodati da su veliku minutažu morali imati rekonvalescenti Subotić i Šamija.

Crnica u fazi napada izgleda vrlo opasno, no tranzicija u obrambeni stav je jako spora, barem kad je ova utakmica u pitanju.
– Ja sam uvijek tražio od momčadi karakter, mi moramo biti svjesni da samo trudom i znojem možemo do cilja, i to svim igračima treba biti zvijezda vodilja, a ovaj susret upozorenje – poručio je Štrla.

Danas slijedi teško gostovanje u Splitu. Iako Splićani ove godine igraju nešto skromnije, s obzirom na to da su se odlučili za ponešto drugačiju taktiku, to gostovanje bit će možda i najteže u dosadašnjem dijelu prvenstva. Split jednostavno sa svojom igrom ne leži Crnici, a uz to u svojim redovima imaju spoj mladosti i iskustva. Najbolji hrvatski vratar Luketin, reprezentativne mu kolege Suton i Čorluka, uz niz mladih i potentnih igrača, koji su prošli Splitovu futsal školu, prijete Šibenčanima.

– Bit će to jako teška utakmica. Oni su loše krenuli u sezonu i vjerojatno će se jako pojačati na polusezoni, uz to poraženi su u ovom kolu od Uspinjače, tako da će biti napaljeni na nas, ali to je futsal. Imaju dobru kombinaciju mladosti i iskustva, te najboljeg vratara lige, jako puno trče, što nam stvara probleme, ali vjerujem da ćemo iz svih ovih pogrešaka nešto naučiti i na Gripama ući stopostotno u utakmicu – tvrdi Perica.

U ovom susretu šibenski trener neće moći računati na Perića (treći žuti karton). Utakmica se igra u petak u 19,30 sati u dvorani na Gripama.

20. travanj 2024 09:12