StoryEditorOCM
Mali nogometMALI NOGOMET

Šibenčani večeras u Lučkom: Crnička nada je Uspinjačom do play offa

7. ožujka 2018. - 09:45

Pobjeda, remi i poraz - učinak je malonogometaša Crnice u prva tri kola proljetnog dijela 1.HMNL. Učinak je to koji Šibenčane još uvijek drži na petom mjestu na tablici, koje vodi u doigravanje.

Bio bi to lijep uspjeh za novaka u prvoligaškom društvu. No, put do play offa Crničanima će biti trnovit. Naime, konkurencija je žestoka. Na praktički dva upražnjena mjesta za doigravanje pucaju Alumnus, Nacional, Square, Brod, Osijek... i svi čekaju na krivi korak Crnice.

Šibenčani se nadaju kako neće "skliznuti" s Uspinjače, odnosno da neće kiksati u srazu s legendarnim zagrebačkim malonogometnim klubom s kojim se sastaju u srijedu u Lučkom. Utakmica s Uspinjačom bit će Šibenčanima četvrta u nizu sa zagrebačkim klubovima. Pobijedili su Nacional, remizirali s Alumnusom i izgubili od Dinama. Uspinjači u zadnje vrijeme baš ne cvatu ruže. U tri proljetna kola triput su poraženi. Najviše je zabolio poraz od "fenjeraša" Potpićana. Jasan je to signal da u redovima Zagrepčana nešto ne štima.


'Moramo ići na pobjedu'


- Oni imaju puno bolju momčad nego što to govori rezultat kojeg su ostvarili - upozorava Mladen Perica, trener Crnice. Međutim, Splićanin za kormilom Šibenčana ne bježi od odgovornosti:
- Mi u Zagrebu moramo ići na pobjedu želimo li se plasirati u play off. Uzmaka nema - jasan je Perica.

A da Šibenčani znaju pobjeđivati u gostima pokazali su u Dubrovniku i Labinu. Doduše, u Zagrebu se još nisu osladili pobjedom, uzeli su tek po bod Alumnusu i Nacionalu. Možda baš potope "žutu podmornicu" kako odmila zovu Uspinjaču!?

Uz sve bodovne probleme, Uspinjača u susret s Crnicom ulazi znatno oslabljena. Zbog žutih kartona pravo nastupa u ovom susretu nemaju Čirjak i Banek. Ruku na srce, i zdravstvena služba Crnice ima pune ruke posla:

- A što da vam kažem, imamo grdnih problema. Uz otprije ozlijeđene Vukovića i Vukičevića, na posljednjoj utakmici s Dinamom ozlijedio nam se i kapetan Mijat. I prije smo imali tanku klupu, a sada nam je kadar još tanji. Ali, nema plakanja. Moramo stisnuti zube i pokušati pobijediti, te strpljivo čekati da nam se ozlijeđeni igrali oporave. Iako su te prognoze vrlo neizvjesne - veli Perica.


Kardinalne greške protiv Dinama


Šibenčani su do velikih bodova mogli i u prošlom kolu s favoriziranim Dinamom na Baldekinu da nisu napravili nekoliko kardinalnih grešaka i "purgerima" praktički darovali pobjedu:

- Sve je to plaćanje danka mladosti i neiskustvu. Recept za pobjedu kontra Uspinjače je jasan. Moramo smanjiti broj individualnih grešaka koje protivnik lako kažnjava. Drugim riječima, moramo popraviti obranu. Primamo previše golova, moramo taj broj svesti na 2-3 po utakmici. S druge strane, napad nam dobro funkcionira - zaključio je trener Crnice.

Utakmica Uspinjača- Crnica igra se u srijedu u Lučkom u 20,30 sati. Šibenčani neće imati puno vremena za odmor. Već u subotu u 19 sati na Baldekinu dočekuju Brod. A ta utakmica je od velike važnosti, budući da su Brođani Šibenčanima izravni konkurenti za plasman u play off. Dakle, to je jedna od onih utakmica u kojoj bodovi vrijede dvostruko.

16. travanj 2024 20:44