StoryEditorOCM

Sedmica u mreži: Crnica uvjerljivo poražena u prvoj četvrfinalnoj utakmici play offa (FOTO)

Piše Izvor: mnk.crnica.hr
5. svibnja 2018. - 13:36

U prvoj utakmici doigravanja Vrgorac je lakše od očekivanog pobijedio Crnicu. Crnica je u dvoboj ušla bez ozlijeđenog kapetana Mijata i Perića te već duže ozljeđenog Vukičevića.

Već u 32.sekundi Mirko Jurjević je sa petnaestak metara laganim plasiranom udarcem doveo domaćina u vodstvo. Crnica se budi se u dva navrata Herceg fantastično brani udarce Josipa Radića. Upravo je u 5.minuti Radić bio tragičar kad je njegovo krivo dodavanje presjekao Stanković i zabio pored nemoćnog Miškovića.

Sredinom prvog dijela Crnica je bila bolja momčad i to je naplatila u 10.minuti kada Pavić efektno zabija za 2:1. Minutu nakon kapetan Martinac dalekometnim udarcem pogađa za 3:1.

Vuković je mogao Crnicu vratiti u igru, ali Herceg je bio sjajan. U 15.minuti Kraljević nakon dobre kombinacije pogađa sa desetak metara za 4:1. Crnica je pokušavala, nije odustajala, ali opet je Herceg bio uspješniji ovog puta od Ivana Škugora. Na početku drugog dijela Herceg brani dobar udarac Pavića, a na drugoj strani Pervan zabija polupriliku za 5:1.

Pri rezultatu 5:1 Crnica je imala 3-4 vrhunske prigode koje nije realizirala. Za razliku od Crnice Vrgorac je u ovoj utakmici i slabije prigode realizirao. Nastavila je Crnica s promašajima, a da je bila i malo prosebnija mogla se lako vratiti u igru. Kad ne zabiješ onda lako primiš, to je bio moto Crnice u ovom dvoboju. U 36. minuti još jedan "copy past" pogodak domaćina sa desetak metara u režiji Luke Sutona za visokih 6:1. Do kraja utakmice  Ante Kraljević je još jedim udarcem da dvanaestak metara odveo Vrgorac na 7:1, a Vuković je u posljednjim trenucima postavio konačan rezultat utakmice 7:2.

Na kraju prve utakmice zaključak je jednostavan, a on govori o onom što je Crnicu obilježilo u mnogo važnih utakmica ove sezone, a to je kronična neefikasnost i nedopustivo loša obrana. Od sedam pogodaka čak šest je primljeno sa deset metara i više, a to se momčadi koja je ušla u play off ne smije događati. S malo boljom obranom i napadačkim gardom sigurni smo da bi ovo bila mnogo neizvjesnija utakmica. 

HMNK "VRGORAC" - MNK "CRNICA" - 7:2 (4:1)

HMNK VRGORAC: Herceg, Kraljević, Suton, Pervan, Kozarić, Babić, Stanković, Subotić, Gašpar, Jurjević, Martinac, Horvat, Rašić; trener: Vladimir Bebek.

MNK CRNICA: Mišković, Radaj, N.Škugor, I.Škugor, Nospak, Pavić, , Vuković (kap.), Perišić, Ljubić, Radić;
Trener: Mladen Perica Štrla; Pomoćni trener: Andrija Bakula.

Strijelci: 1:0 Jurjević 1', 2:0 Stanković 5', 2:1 Pavić 10', 3:1 Martinac 12', 4:1 Kraljević 15', 5:1 Pervan 21', 6:1 Suton 36', 7:1 Kraljević 39', 7:2 Vuković 40'.

19. travanj 2024 21:52