StoryEditorOCM
Mali nogometZagorci pali na Baldekinu

"Pokeraš" Marinko doveo Šibenčane na prag prve lige!

20. svibnja 2017. - 22:34

Malonogometaši Crnice pobijedili su na Baldekinu 7:2 momčad Jesenja i Krapine i tako napravili veliki korak prema plasmanu u 1.HMNL. Najzaslužniji za pobjedu Šibenčana je sjajni Marinko Šamija koji je zabio čak četiri pogotka. Šibenčanima je ovo druga pobjeda u dvije utakmice. Lako je moguće da se pitanje novog prvoligaša odluči 10. lipnja u Krapini kada Jesenje dočekuje Crnicu, budući da su Vinkovci kao treći sudionik kvalifikacija praktički već otpisani.

Utakmica je krenula sjajno za Crnicu. Nekoliko šansi na početku utakmice vrhunski je skinuo odlični vratar Jesenja Malogorski. Bilježimo veliki promašaj Pavića u 2. minuti, a u trećoj je Šamija sjajnim pogotkom doveo Crnicu u vodstvo. U jeku brojnih napada Crnice Majcenić je solo prodorom zabio sjajan pogodak u 9.minuti. Crnica je furiozno napadala, ali fantastični Malogorski sve živo je skidao i to redom u 9., 11., 13., 15., 16. i 19. minuti. Ali u toj 19.minuti uslijedio je "one man show" Marinka Šamije koji je zabio dva pogotka i postavio konačan rezultat poluvremena 3:1. 

Sjajnu predstavu Šamija je nastavio i u drugom poluvremenu kada je već u 22. minuti postigao svoj ćetvrti pogodak i to spektakularno lobom preko Malogorskog. Crnica je već u 26.minuti napravila četvrti prekršaj, a Šamija je zasluženo zaradio žuti karton. Tad je uslijedilo malo primirje sve do kornera Crnice u 28. minuti kada u sjajnoj kombinaciji Perišić poentira za visokih 5:1. Sljedećih nekoliko minuta vrlo oprezno je igrala Crnica svjesna ima veliku prednost i da se gosti moraju otvoriti. Bez obzira na visok rezultat gosti su bili uporni u svojim obrambenim zadacima. U 32. minuti Crnica je brzopleto i neoprezno napravila peti prekršaj i to je zaista bilo veliko opterećenje u glavama igrača. Jesenje odmah nakon toga smanjuje vodstvo u 33. minuti preko Majcenića na 5:2.

U 34. minuti kapetan Radman opet vraća na četiri razlike pogotkom za 6:2. Nepune dvije minute nakon toga Stjepan Perišić sjajno proigrava Pavića koji mu ostavlja povratnu loptu za prekrasan šut i pogodak za 7:2. Do kraja utakmice bilježimo nekoliko tragičnih promašaja Crnice, a 7:2 bio je ujedno i konačan rezultat koji je rezultirao veliki slavljem igrača. Sljedeći vikend gost Crnici je momčad Vinkovaca na Baldekinu.

MNK CRNICA - MNK JESENJE KRAPINA -7:2 (3:1)

Strijelci: 1:0 Šamija 3.min., 1:1 Majcenić 9.min., 2:1 Šamija 19.min., 3:1 19.min., 4:1 Šamija 22.min., 5:1 Perišić 28.min., 5:2 Majcenić 32.min., 6:2 Radman 33.min., 7:2 Perišić 35.min.,

MNK CRNICA: Mišković, Radaj, Vukičević, Žumberac, Radman (kap.), Jurjević, Pavić, Mijat, Perišić, Šamija, Jurković, Peran;
Trener: Robertino Jelovčić; pomoćni trener: Andrija Bakula

MNK JESENJE: Klasić, Janžek, Lamot, Malogorski, Majcenić, Cvilko, Habjanec, Sitar, Habjanec M., Osredečki;
Trener: Marjan Šoštarić
 

20. travanj 2024 12:37