StoryEditorOCM

Počinje prvenstvo, zaredale ozljede, a trener optimist; Štrla: Nije sve crno u Crnici

Piše Josip Čaleta Car
4. listopada 2018. - 13:39

Nakon pomalo i preduge ljetne pauze s novom sezonom startaju i futsal prvoligaši, a među njima i šibenska Crnica, koja je već u prvoj sezoni ostvarila uspjeh iz snova. Šibenčani su odigrali polufinale prvenstva i tako ostvarili vrhunski debi, no obično je druga sezona u kojoj se trebate potvrditi, kudikamo teža od prve. Svjesni su toga i Šibenčani, koji su imali poprilično turbulentne pripreme. Nakon završetka sezone klub su napustili Perišić i Pavić, dvojac koji je ostavio veliki trag u prvoj prvoligaškoj sezoni, a uprava je napravila odličan posao dovođenjem Subotića, Protege i povratkom Šamije, koji je bio stožerni igrač Crnice do odlaska u Maribor.

- Mi smo se potrudili pronaći dostojne zamjene Perišiću i Paviću koji su novi izazov pronašli u Omišu, no, nažalost, tijek priprema za novu sezonu poremetile su nam ozljede - pomalo razočarano nam kazuje Mladen Perica Štrla, trener šibenskog prvoligaša.

Perica je poznat kao radoholik, i čovjek koji daje sve od sebe, a isto traži i od svojih igrača, stoga mu problemi s ozljedama zadaju muku pri uigravanju momčadi, a prvenstvo je pred vratima.

- Ja jesam zadovoljan odnosom igrača prema radu, posebice ovih domaćih mladića koji se svojim pristupom nameću, ali kada pripreme obavljate bez Radića, pa sada Mijata, i u konačnici Šamije koji bi trebao biti nositelj igre, jako je teško pretpostaviti što nas očekuje, a raspored nam nije niti malo išao na ruku - napominje Perica.

Crnica u prvom kolu gostuje kod aktualnog prvaka Novog vremena, no taj susret na rasporedu je tek u srijedu, zbog obveza Makarana u Ligi prvaka, a Perica još uvijek ne zna na koga može računati.

- Sigurni smo da Mijat neće nastupiti. On ima lom kosti stopala, i mislim da je za njega polusezona završena prije nego je i počela. Šamija, srećom, nema ozljedu koljena koje smo se pribojavali, tako da bi tijekom tjedna do srijede morali znati hoće li nastupiti, a Perić je napokon tu nakon duge i neugodne ozljede. Naravno nije sve tako crno, Subotić se odlično uklopio, a Protega, koji je dugo bio odsutan iz hrvatskog futsala, polako se uklapa i mogao bi nam značiti dosta - ističe šibenski strateg.

Gostovanje kod Novog vremena teško je otvaranje prvenstva, a već u drugom kolu na Baldekin stiže uvijek neugodni Vrgorac, nakon čega slijedi gostovanje kod Dinama.

- Taj raspored je zaista ubitačan. Mi idemo prvo izboriti ostanak u prvoligaškom društvu, a onda ćemo nastojati ostvariti što više. Mislim ako prvi dio sezone budemo u sredini, da bi u drugom mogli napraviti značajniji iskorak, naravno uz činjenicu da nas zaobiđu ozlijede, koje nas baš ne maze - ističe Perica.

Ovogodišnja sezona donosi dosta toga novoga, kao prvo valja istaknuti da su momčadi u vrhu poprilično izjednačene. Makarani kao aktualni prvaci složili su dobru momčad, i uz svoje navijače pucaju na obranu naslova, no s tim se nikako ne slažu u Futsal Dinamu, koji ima jaku momčad i koji je gladan naslova.

Račune bi tom dvojcu mogao pomrsiti dubrovački Square, koji je u svoje redove doveo nekolicinu igrača, među kojima i jednoga jakoga brazilskog igrača, a nikada ne treba zaboraviti Split, koji jest pomlađen, no zasigurno će i oni nešto pazariti u zimskom prijelaznom roku.

Ostale momčadi su podjednake, tako da će se voditi žestoka borba da se izbjegne jedna od posljednje tri pozicije, koje ove sezone vode u niži rang. Odgovorni u savezu donijeli su, naime, odluku da se od iduće sezone liga igra s deset klubova, čime se teži koncentraciji kvalitete, no zanemaruju se baze, koje stvaraju igrače, i koje bi ovom odlukom mogle biti hendikepirane.

Šteta je što se pri donošenju ove oduke nisu konzultirali treneri, ili čelnici klubova koji puno ulažu u razvoj mladih igrača, jer ovo je direktan udar na njih. Bilo kako bilo, sezona pred nama bit će izuzetno uzbudljiva i nije nemoguće s obzirom na kvalitetu da gol razlika bude odlučivala tko se seli u niži rang.

17. travanj 2024 19:26