StoryEditorOCM

Pala neosvojiva utvrda: Vrgorac je prva momčad koja je ove jeseni uzdignutih ruku napustila Baldekin

14. prosinca 2019. - 12:34

Crnica - Vrgorac 2:6 (1:3)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 400. Suci: Saša Tomić (Zagreb) i Mislav Džeko (Zagreb). Strijelci: 0:1 Gašpar (5.), 0:2 Kraljević (6.), 1:2 Stojković (9.), 1:3 L. Suton (17.), 2:3 Vuković (23.), 2:4 Jelavić (31.), 2:5 L. Suton (38.), 2:6 Martinac (38.). Najbolji igrač: Luka Suton (Vrgorac).

Crnica: Savolainen, Marčić, Škugor, Subotić, Pavičić, Stojković, Vuković, Šamija, Perić, Radić, Radaj.

Vrgorac: Odža, Kraljević, Marinović, Jelavić, Babić, J. Suton, L. Suton, Gašpar, Kozarić, Martinac, Sesar, Vučić.

Neosvojiva utvrda prvi put je pala ove jeseni, i to u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva. Ili, momčad Vrgorca prva je koja je uzdignutih ruku napustila dvoranu na Baldekinu. Pobjeda momaka iz Tinovog grada čista je kao suza, pa je dosadašnji hit prvenstva - momčad Crnice morala stisnuti ruku i čestitati Vrgorčanima, koji su bili bolji takmac.

Kakav će biti ishod utakmice dalo se naslutiti već u njezinom otvaranju. Nakon samo šest minuta gosti su imali dva gola viška.

Oba puta Vrgorčani su tresli mrežu Crnice udarcima s distance što nije čest slučaj otkako vrata Šibenčana čuva dobri Finac Savolainen.

Međutim, šibenskog Juhu prvo je 'probušio' Gašpar, a potom i Kraljević, čiji je udarac okrznuo nekog od igrača Crnice i od vratnice završio iza leđa Savolainena.

Nadu Šibenčanima u sretniji ishod ulio je Srbin Stojković lijepim pogotkom iz voleja u 9. minuti. Mogli su domaćini i poravnati, no udarac Pavičića završio je u vratnici.

Vrgorac je izdržao mini pritisak Crnice i bolju igru u prvom poluvremenu okrunio pogotkom Luke Sutona u 17. minuti, kada je pivot gostiju iz drugog pokušaja matirao Savolainena.

Ni dva sjajna pogotka Crnici nisu bila dovoljna da uzmu bod(ove). Naime, gol Dragana Vukovića za 2:3, kada je pogodio Odžine rašlje spada u one poteze zbog kojih ljubitelji futsala pune dvorane.

No, Crnica je bila atraktivna, a Vrgorac ekifasan. Vjerojatno ključni trenutak utakmice zbio se u 31. minuti kada je na asistenciju Josipa Sutona Toni Jelavić zabio u malu mrežu Savolainena.

U posljednje četiri minute trener domaćih Mladen Perica pokušao je s golmanom- igračem. Ali, umjesto preokreta Crnica je doživjela nokaut. Za 'pola duzine' u mreži Savolainena pobrinuli su se Luka Suton i Duško Martinac

16. travanj 2024 23:37