StoryEditorOCM
Mali nogometPo 13. put

Otvoren memorijalni turnir u Pakovu Selu: Ražinci najbolji u kategoriji U17

Piše šibenski.hr
22. lipnja 2019. - 18:01

Sinoć je u Pakovu Selu svečano otvoren tradicionalni memorijalni turnir "Hrvatski vitez Niko Cigić" 2019. Turnir se svake godine odrzava u čast poginulog hrvatskog branitelja Nike Cigica i svih ostalih poginulih branitelja u Domovinskom ratu, a ove godine odrzava se trinaestu godinu za redom. Na ovogodišnjem izdanju sudjelovat će 24 ekipe prijatelja Pakova Sela. Finale je predviđeno za prvu subotu u srpnju.

Čast da otvore ovaj turnir pripala je mladim selekcijama iz Razina, Rupa, Crnice i domaćeg Pakova Sela (U-17). Uz solidan broj posjetitelja i ugodnu atmosferu dječaci su odigrali mini turnir kup sistemom.

U prvom polufinalnom dvoboju snage su odmjerili MNK Rupe i Futsal Club Crnica. Kao pobijednik rutinski je izašla ekipa Rupa rezultatom 3:0. Medutim valja napomenuti kako su Crničani nastupali u dosta mladem sastavu od sve ostale konkurencije. U drugom polufinalu je bilo znatno neizvjesnije i dosta borbeno. Ražine i domaće Pakovo Selo su odigrale neodlučeno, rezultat je bio 2:2. Nakon penala Ražine prolaze u finale ukupnim rezultatom 6:5.

Dvije poražene ekipe su odigrale utakmicu za 3. mjesto i u napetoj utakmici s puno velikih prigoda za postizanje pogotka odigrale neodlučeno 3:3. Ruletom penala domaca ekipa stiže do pobjede od čak 16:15.

Nije ovo bila večer vratara, a nakon dugog raspucavanja pobjedu Pakovu Selu donio je Toni Ivić koji je uspio nadmašiti Josipa Petrovića iz Crnice. U regularnom dijelu Ivić se također istaknuo dobrom igrom s dva postignuta pogotka, a kod Crnice dva je zabio Luka Protega.

U posljednjoj utakmici večeri, u finalu, gledali smo uzbudljivu, neizvjesnu i dosta borbenu utakmicu, s puno duela, lijepih poteza i mnogo trke s obje strane. Važnost utakmice nije ubila atrakciju kako to često biva u finalima. Na kraju smo opet došli do penala nakon sto je regularni dio završio rezultatom 2:2. U utakmici su se svojim rolama istaknuli Marko Skorić kod Rupa i Elvis Letaj u ekipi Ražina. Spretniji i sretniji na kraju su bili Ražinci i tako proslavili svoju pobjedu i osvajanje ovog malenog i jako neizvjesnog turnira.

Nakon sportskog dijela uslijedilo je druženje sviju ekipa.

Danas turnir kreće sa seniorskim dijelom, a na rasporedu su dvije utakmice. Program zapocinje u 21 sat kada se sastaju SRD Miljevci i Perković, a potom u drugoj utakmici veceri snage će odmjeriti MNK Rupe protiv Lišana. Nakon utakmica uvijek slijedi ugodno druženje sviju ekipa i posjetitelja. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da "naprave đir" do Pakova.

1/2 finale
MNK Rupe - FC Crnica 3:0
Pakovo Selo - Ražine (2:2) 5:6P

Za 3. mjesto
Pakovo Selo - FC Crnica (3:3) 16:15P

Finale

MNK Rupe - Ražine (2:2) 6:4P

Najbolji igrač: Marko Skorić, Rupe
Najbolji strijelac: Toni Ivić, Pakovo Selo
Najbolji golman: Jure Vukusić, Ražine

 

19. travanj 2024 11:36