StoryEditorOCM
Mali nogometFUTSAL DOIGRAVANJE

Nakon poraza u prvom susretu, momčad Mladena Perica pokušat će u subotu iznenaditi Novo Vrijeme na Baldekinu: Mogu li Škugor i Rafihna Strunji pomrsiti račune?

Piše Josip Čaleta Car
26. travnja 2019. - 14:59

Prvi krug doigravanja za prvaka donio je više-manje očekivane rezultate. Nama je svakako najzanimljiviji susret bio onaj u Makarskoj između aktualnih prvaka i glavnog favorita, domaćeg Novog Vremena i Crnice. Šibenčani su u borbu za naslov startali poprilično desetkovani, što je obilježilo ovu momčad tijekom cijele sezone, jer osim plasmana u doigravanje, Crnica će ovu sezonu upravo zbog ozljeda željeti što prije zaboraviti.

Ogled u Makarskoj započeo je pritiskom domaćina s kojim su se Šibenčani dobro nosili, pa čak imali i izglednu prigodu neposredno prije prvoga gola domaćina. Ni prvi pogodak sredinom prvog dijela nije ih poremetio u nakani da čvrstim blokom i kontrama pokušaju iznenaditi, no posljednje tri minute prvog dijela uništile se sve snove, jer su domaći s tri pogotka otišli na visokih 4:0, što je za Crnicu bilo nedostižno.

Vrlo su opasni

Pokušali su gosti u drugom dijelu s igračem-vratarom, no sa dva pogotka Brazilca Lucasa utakmica je najavljivala rezultatski katastrofu, pa su šibenski virtuozi nastavili igrati s vratarom, što im je u konačnici donijelo kozmetički ipak ljepših 7:2. Rezultat u doigravanju nije važan, jer se igra na dvije pobjede, no svakako će imati psihološki značaj za uzvrat koji je na rasporedu ove subote. Može li Crnica unijeti neizvjesnost u ovo četvrtfinale? Teško je to pitanje kada se zna kvaliteta Makarana i problemi Crnice s dužinom klupe.

 

 

- U ovakvim susretima nekada sitnice odlučuju pobjednika, jer pitanje je što bi i kako bilo da je Vuković realizirao prigodu prije njihova pogotka. To bi nas diglo, sigurno bi i kod njih donijelo određenu dozu nervoze, no ovako su oni poveli i u tri minute završnice prvog dijela riješili pitanje pobjednika. To je jedna vrlo opasna momčad koja ima veliku dozu agresije u svojoj igri, te protivnika tjera na pogreške, a onda iz kontri relaiziraju svoje prigode - objasnio nam je razloge poraza Mladen Perica, trener šibenske momčadi.

Zaslužena pobjeda

Novo Vrijeme je momčad sastavljena od iskusnih igrača, s odličnim Teom Strunjom na klupi...
- Znali smo što nas očekuje u ogledu sa Crnicom. Pretpostavili smo da će pokušati sa vratarom-igračem u želji da razbiju naš ritam, no mi smo se maksimalno pripremali za ovaj susret, svjesni da je doigravanje jedno novo prvenstvo i da ne smijemo dozvoliti kiks. Odigrali smo čvrsto, disciplinirano i zasluženo pobijedili sa visokim rezultatom - iskreno nam je rekao Strunje.

Sada slijedi šibenski susret, koji bi prema svemu trebao biti sasvim drugačiji od ovog makarskog. Crnica će prema svemu sudeći biti kompletna, što će omogućiti veću rotaciju i pariranje gostima u trci i agresiji, čega je svjestan i mladi trener aktualnih prvaka.

 

 

- Mi svakako želimo ovo četvrt finale proći dvokorakom, ne samo zbog dužeg odmora, već i zbog činjenice da u majstorici nikada ne možete biti sigurni u nešto. U Šibeniku smo u dva posljednja susreta imali možda i najteža gostovanja, jer smo se jednom jedva provukli, a drugi put iščupali bod, tako da ćemo nastojati doći do pobjede, no moramo biti na maksimalnom nivou - zaključuje Teo Strunje.

Lijeva noga

Povratak Nike Škugora i Brazilca Rafihne sigurno će puno pomoći Perici u realizaciji zamisli za ovaj susret...
- Vjerujem da će obojica biti spremna, što nam puno znači, pogotovo na poziciji za koju nam treba lijeva noga. Ali i rotacija daje mogućnost pritiska i razbijanja igre protivnika. Mislim da možemo pokazati kako smo zasluženo u doigravanju i pokušati barem na tren zaustaviti prvaka - poručuje Perica.

Novo Vrijeme prema riječima njihovog trenera nema problema s kartonima i ozljedama. I Crnica bi, ponavljamo, napokon trebala biti kompletna. Stoga ove subote možemo očekivati odličnu malonogometnu predstavu.

Crnica i Novo Vrijeme svoj drugi susret doigravanja za prvaka igraju ove subote na Baldekinu s početkom u 20 sati.

24. travanj 2024 07:33