StoryEditorOCM
Mali nogometmladen perica štrla

‘Moramo biti realni, nismo na prošlogodišnjoj razini‘: uoči nove sezone razgovarali smo s trenerom Crnice

Piše JOSIP ĆALETA - CAR
5. rujna 2021. - 16:45

Šibenik je jedini grad u Hrvatskoj koji će ove godine među futsal prvoligašima imati dva predstavnika. Stariji brat Crnica od ponedjeljka kreće s pripremama za novu sezonu. Prošla godina potvrdila je da su momci s kraja grada postali važan čimbenik hrvatskog futsala, no što nas čeka ove sezone? Crnicu su napustili važni igrači, Miloš Stojković i Nikola Matijević, dok su u redove bijelih pristigli Vlado Andrijašević iz Sesveta, te Tribunjac Šimun Popov i Paulo Katuša iz Raštana. Sve to bio je povod za razgovor s Mladenom Pericom-Štrlom, trenerom Crnice.

Mladene, kakvu Crnicu možemo očekivati ove godine?

– Iskreno, moramo biti spremni na sve. Za očekivati je da se borimo za doigravanje, ali za koju poziciju teško je reći. Doživjeli smo dosta promjena u sastavu, ostali bez Stojkovića i Matijevića, dok se prinove tek trebaju dokazati. Moramo biti realni, ova momčad za sada nije na razini prošle godine, a kada tome dodamo da nam se ozlijedio najbolji strijelac i kapetan Dragan Vuković, onda zaista moramo biti zabrinuti. Iskreno razmišljamo o borbi za doigravanje, li nam je primarni cilj osigurati ostanak.
Svi klubovi doživjeli su određena preslaganja, kakvu ligu očekujete ove sezone?

U svim klubovima bilo je odlazaka i dolazaka. Mislim da će kvaliteta ostati ista. Favoriti po meni su Olmissum, Novo vrijeme, Dinamo i splitski AFCU, a prema najavama uz rame njima mogao bi biti i Square, koji najavljuje tri Brazilca i povratak Hrkača, te Vrgorac koji se dosta pojačao, tako da ostajemo mi, Pula koja se pojačala i još uvijek se pojačava, te Šibenik 1983.

image
S prošlosezonske utakmice između Crnice i Squarea na Baldekinu
Nikša Stipaničev/Cropix


Koliko ste kao trener zadovoljni ovosezonskim kadrom igrača?

– Čujte, svaki trener želio bi što više kvalitetnih igrača, no mi imamo problem, jer trenutno imamo jedva devet igrača za treninge. S druge strane žao mi je što nas je napustio Stojković, koji istini za volju nije odigrao sezonu na prethodnoj razini, no imao je dosta obiteljskih i reprezentativnih obveza pa ga nekako mogu i opravdati, no i takav je igrao po trideset minuta. Andrijašević, Katuša i Popov su za mene još uvijek enigma, doduše Andrijašević ima velikog prvoligaškog iskustva i njega se može staviti kao pojačanje, dok od Katuše i Popova očekujem da svojim radom potvrde kvalitetu, ali što se tiče prvoligaškog futsala još uvijek su velika nepoznanica.

Čekaju nas prijateljske


U ponedjeljak startaju pripreme, kakav je plan?

– Radit ćemo mjesec dana i odigrati neke prijateljske susrete. S obzirom na to da prvenstvo starta početkom listopada vjerujemo da ćemo dostići željenu formu i uigrati ovu momčad koju imamo na raspolaganje. Tjedan dana prije prvenstva Omiš je domaćin super kupa, koji se igra po prvi puta, i tu ćemo nastupiti zajedno s Olmissumom, Novim vremenom i Vrgorcem, tek tu ćemo imati pravu sliku stanja.

Što je, po Vama, najveći problem ove ekipe?

– I ja sam imam puno upitnika u glavi. Ono što me muči jest činjenica da smo ostavši bez već spomenutih Stojkovića i Matijevića, te ozljedom Vukovića od najbrže ekipe u ligi pali na dno po tom pitanju, što uveliko mijenja koncepciju momčadi i igre, tako da najviše strepim od toga. Nadam se da će svi reagirati pozitivno, te da će nas ozlijede zaobići u širokom luku. Svaki izostanak za nas će biti koban - ističe Mladen Perica - Štrla.

– Iz kluba najavljuju da za njih prijelazni rok još nije završen. Iako je tržište poprilično siromašno, ne teži se dovođenjem bilo koga, već igrača koji će biti istinsko pojačanje. Također se već rade planovi za polu sezonu kada će se sigurno potražiti dva zvučnija imena koja bi doprinijela tome da klub ostane u samom vrhu.

18. travanj 2024 15:36