StoryEditorOCM
Mali nogomet"Funcuti" opet u akciji

Malonogometaši Šibenika 1983. su se pojačali za drugi dio prvenstva: s petoricom novih u bitku za spas

9. veljače 2019. - 11:40

Malonogometaši Šibenika 1983, poslije dva mjeseca pauze, vraćaju se na dalmatinske drugoligaške parkete. Miljenici šibenskih najvatrenijih navijača Funcuta, nisu u skladu s očekivanjima odradili prvi dio prvenstva u 2. HMNL- jug. Okončali su ga na 11. mjestu, pretposljednjem na tablici, sa samo sedam bodova, koliko je utržio i "fenjeraš" Genius. Zanimljivo, čak šest bodova momčad trenera Andrije Bakule osvojila je u prva tri kola. Potom su u preostalih osam utakmica uknjižili samo jedan bod. Zbog toga je sasvim jasno da je tijekom zime u taboru "narančastih" zvonilo za uzbunu. Jer, trenutačna pozicija može značiti i selidbu u niži rang natjecanja. A to ambiciozni "Funcuti" nikako ne bi željeli.

- Čujte, ne zna se koliko klubova ispada. Možda to bude jedan, ili dva. Ovisi o tome tko ispadne iz 1. HMNL. Međutim, mi smo uvjereni da se nećemo dovesti u tu situaciju. Nadamo se kako će proljeće biti puno vedrije nego jesen - govori Andrija Bakula, trener Šibenika 1983.

Opravdanje zbog lošijih rezultata u drugom dijelu jesenske polusezone Bakula ima u nizu objektivnih okolnosti.
- Ozlijedio nam se najbolji igrač Anto Palavra, koji je izgubljen do kraja sezone. Taj čovjek nikada u karijeri nije bio ozlijeđen i onda mu kod nas stradaju križni ligamenti. Također, nekoliko utakmica nismo mogli računati na stožernog igrača Žumberca, isto tako i Kosora... Iskreno, problem je i što smo novi u ovoj ligi, još smo "zeleni". Ili, relativno kasno smo shvatili da nemamo dovoljnu širinu igračkog kadra - veli trener "narančastih".

Ojačan i stručni stožer

Stoga u upravi kluba u zimskoj stanci nisu samo blagovali, nego su imali zasukane rukave. Točnije, u prijelaznom roku su doveli čak petoricu igrača, od kojih su nekolicina dobro znana imena nogometnoj javnosti. Primjerice, ono Mira Slavice koji je ne tako dvano trpao golove u dresu "pravog" Šibenika, odnosno drugoligaša sa Šubićevca. Iz šibenskog prvoligaša Crnice u redove drugoligaša je stigao Ivan Škugor. "Buru i buricu" na malonogometnim terenima prošao je i Ive Bura. Osim te trojice, novi članovi MNK Šibenika 1983 postali su i Zvonimir Šućur te Mladen Burilović.

- Doveli smo pet dobrih igrača i time riješili širinu kadra. Ponavljam, primarni cilj nam je osigurati opstanak i dodatno stabilizirati klub. Planiramo s ovim igračima nastaviti suradnju i dogodine te dodatno nadograditi momčad - ističe Bakula. Inače, ojačan je i stručni stožer kluba. Tako Jure Jurišić radi s juniorima i pomaže Bakuli s prvom ekipom. Za kondiciju je zadužen Frane Cinotti, koji vježba i prvu momčad HNK Šibenika.

Prigodu za osvajanje prvih proljetnih bodova s kojima bi se odmakli od dna ljestivce Šibenčani imaju ove subote kada im na Baldekin stiže Trogir. Utakmica počinje u 19 sati.

- Pobijedili smo ih u prvom dijelu prvenstva, ali oni nisu nimalo bezazlena momčad. Uostalom, nitko ih nije nadigrao osim nedodirljivog Omiša. Ipak, vjerujem u pobjedu i lagano hvatanje priključka sa sredinom tablice. To nije nedostižan cilj, budući da imamo dobar raspored na početku prvenstva. Naravno, pozivam i naše navijače na Baldekin. Bez njih naš trud ništa ne vrijedi. Njima kapa dolje zbog načina na koji su nas pratili u prvom dijelu sezone, premda rezultati nisu bili na razini- zaključio je Bakula.

19. travanj 2024 14:33