StoryEditorOCM
Mali nogometČetvrta sreća

Malonogometaši Crnice izborili majstoricu četvrtfinala play offa! Radić zabijao, Radaj zaključao

12. svibnja 2018. - 13:36

Malonogometaši Crnice u uzvratnoj utakmici četvrfinala doigravanja su na svom parketu pobijedili Vrgorčane i odveli seriju u majsotoricu koja će biti odigrana u Vrgorcu. Pobjednik te utakmice u polufinalu će ići na Split Tommy.

Za Šibenčane je četvrta bila sreća! Ili, tek u četvrtoj međusodnoj utakmici ove sezone uspjeli su svladati Vrgorčane.

Podsjetimo, u prvoj utakmici četvrtzavršnice doigravanja Vrgorac je slavio 7:2. U tom susretu, Crnica je primila dosta golova s distance, pa je trener Šibenčana Mladen Perica u uzvratu odlučio među vratnice umjesto iskusnog Roberta Miškovića postaviti nadarenog Filipa Radaja. Bila je to hrabra odluka, koja se pokazala ispravnom, budući da je mladi Radaj svih 40 minuta uspio sačuvati svoju mrežu čistom.

Tvrdo je bilo prvo poluvrijeme, koje je završilo bez golova. Vidjelo se da utakmica ima silan rezultatski značaj. Prvi su zaprijetili gosti, točnije bivši igrač Crnice Jurjević koji je u 4. minuti pogodio gredu. Impuls u igri Crnice s klupe su donijeli Radić i Perić. Njih dvojica su zakuhali nekoliko opasnih situacija pred golom Vrgorčana. No, uvijek je kao pobjednik izlazio vratar Herceg, pa i dvaput kod udaraca Perišića izvana. Iz prvog poluvremena još valja izdvojiti situaciju kada je Martinac pogodio vanjski dio Radajeve vratnice.

U nastavku se ipak odčepilo Šibenčanima. Poveli su nepune dvije minute nakon izlaska iz svlačionice. Pavić je lijepo petom asistirao za Nospaka, koji je prizemnim udarcem "probio" Hercega. Vjerojatno ključni trenutak utakmice zbio se u 26. minuti kada je Radić presjekao jednu loptu i rutinski pogodio za 2:0. Sedam minuta prije kraja Vrgorčani su krenuli na sve ili ništa, jer su zaigrali s igračem- vratarem. No, njihovu "va banque" igru kaznili su Crničani u 39. minuti. Vuković je oteo loptu gostima i uposlio Radića koji je samo gurnuo u praznu mrežu. Tada je bilo jasno da će se igrati i treća utakmica u Vrgorcu.

Crnica- Vrgorac 3:0 (0:0)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 150: Suci: Josip Dujmić (Rijeka), Sandi Soldatić (Potpićan), Stjepan Lukin (Podstrana). Strijelci: 1:0 Nospak (22.), 2:0 Radić (26.), 3:0 Radić (39.). Najoblji igrač: Josip Radić (Crnica).
Crnica: Mišković, N. Škugor, I. Škugor, Nospak, Pavić, Vuković, Perišić, Ljubić, Perić, Radić, Radaj.
Vrgorac: Herceg, Kraljević, Suton, Pervan, Kozarić, Babić, Stanković, Subotić, Gašpar, Horvat, Jurjević, Martinac, Rašić.

25. travanj 2024 16:13