StoryEditorOCM
Mali nogometbodovi pod biokovom

Makarani se zapleli u Strunjinu mrežu: Funcuti hrabrom i otvorenom igrom do punog plijena protiv nekadašnjih prvaka

Piše Josip Čaleta Car
16. ožujka 2022. - 16:05

U najavi teškoga gostovanja u Makarskoj Teo Strunje je naglasio kako su domaćini favoriti, no da to ništa ne znači, jer to trebaju potvrditi i na parketu.

- Mi nemamo pravo birati protivnike, jer nama je svaka utakmica takva da moramo ići na pobjedu - rekao je šibenski strateg u najavi susreta, u kojem su Funcuti od početka krenuli hrabro. Bez obzira na činjenicu da su domaći prvi došli do vodstva Šibenčani su nastavili igrati otvoreno sa željom da postignu pogodak više.

U nizu prigoda s obje strane, narančasti su u samo četiri minute postigli tri pogotka i preokrenuli rezultat, no ni Makarani nisu posustajali. Do odmora su uspjeli smanjiti šibensko vodstvo, a onda u furioznoj igri i preokrenuti na 4:3. Deset minuta prije kraja susreta Strunje se odlučuje na potez koji je presudio. Tih deset minuta odigrao je sa vratarom igračem. Vrlo brzo je Šibenik poravnao, da bi u posljednjoj dionici otišao na dva pogotka prednosti, što domaćini nisu mogli dostići. Pobjeda je ovo koja se tražila kako bi se uhvatio priključak u borbi za osmo mjesto koje donosi doigravanje i izbjegavanje dodatnih kvalifikacije u borbi za ostanak.

Osujetili im posjed

- U ovom susretu smo imali i sreće, jer smo ih dobrom realizacijom tjerali da igraju otvorenije, a to ih je guralo u nervozu. Kada su imali najbolji ritam i vodstvo, odlučili smo igrati sa vratarom igračem, kako bi im osujetili posjed i u tome uspjeli, tako da smo na kraju zasluženo slavili - rekao nam je Strunje.

Šibenčani nisu težili igrati na brze kontre izlazeći iz obrane, već su nastojali zadržati posjed i u većini nakana uspjeli. Ova pobjeda je značajnija s obzirom na poraz AFCU-a u Dubrovniku, pa tako u preostala 4. kola narančasti imaju realne izglede prestići studente.

- Nećemo o tome razmišljati, mi želimo ići iz susreta u susret, ne smijemo dozvoliti da nas ponese euforija niti nešto slično. Pred nama je još uvijek težak put do ostvarenja cilja, a to je prvenstveno ostanak u ligi - jasan je Strunje.
Pred Šibenčanima je pauza od deset što će iskoristiti za pripremu ogleda na Baldekinu proiv Squarea. Gospari su nakon pobjede u ovom kolu zasjeli na treće mjesto, no od sedmoplasiranog Novog Vremena dijeli ih samo dva boda.

- Mi u tom susretu nismo favoriti, i tako moramo ući u njega. Dobro ćemo ih proučiti i pripremiti se, ići na pobjedu, jer prema igrama koje pokazujemo imamo se čemu nadati. Na žalost ni rezultati nam ne idu na ruku, ali moramo biti pošteni prema sebi i dresu koji nosimo jer samo takvim pristupom možemo ostvariti uspjeh - ističe Strunje.

Novo Vrijeme –Šibenik 1983 5:6

Makarska, Gradska dvorana Suci: Mislav Đeko(Zagreb), Marijan Šimatović (Gospić)

Novo vrijeme: Bašković, Pulinho, Sesar, Suton, Horvath, Herceg, Vuković, Brkić, Jelavić, Kazazić, Lasić, Roko Gašpar, Ora.

Šibenik 1983: Jarmanović, Matković, Dudy, Jurjević, Škugor, Milišić, Jurić, Wellington, Protega, Šućur, Jurković, Knez, Palavra.

Strijelci: 1:0 Sesar 4., 1:1 Šućur 12., 1:2 Jurić 15., 1:3 Jurić 16., 2:3 Suton 17., 3:3 Suton 22., 4:3 Suton 24., 4:4 ag-Pulinho 30., 4:5 Matković 36., 4:6 10 m Šućur 38., 5:6 Suton 39.

27. travanj 2024 18:31