StoryEditorOCM
Mali nogometnova sezona

Loš start šibenskih prvoligaša: i Crnica i Funcuti prvenstvo otvorili porazima

Piše Josip Ćaleta Car
4. listopada 2021. - 17:09

Startala je nova futsal prvoligaška sezona. Šibenik kao grad jedini u ligi ima dva predstavnika, ali oba kluba početak nove sezone neće pamtiti po dobrom. Crnica je na svom parketu poražena od dubrovačkog Squarea sa 1:4, dok je Šibenik 1983 upisao poraz na gostovanju u Puli, od 3:7. Biti će ovo sezona puna neizvjesnost, kako u borbi za prvaka tako i onoj koja će biti još žešća, borbi za ostanak u eliti.

Square iskoristio višak kvalitete

Crnica od početka priprema muči muku sa igračkim kadrom. Nakon što se doznalo da zbog ozlijede na duže vrijeme neće biti kapetana Dragana Vukovića, već dva mjeseca nema ni druge važne karike Marinka Šamije, tako da momčad ima skraćeni roster, ali i nedostatak iskustva i kvalitete.

U takvom raspoloženju na Baldekinu su dočekali dubrovački Square, koji je u završnici prijelaznog roka dodatno pojačao svoju momčad sa trojicom kvalitetnih igrača, što je na kraju bilo i presudno. Sam susret nije bio jednostran kako to govori rezultat. Crnica je dobro počela, imala vodstvo pogotkom Subotića, ali na kraju upravo je individualna kvaliteta riješila pitanje pobjednika.

- Vjerovali vi meni ili ne ja sam zadovoljan igrom. Sve je bilo super osim rezultata, koji govori o lakoj pobjedi Squarea, ali to na parketu nije bilo tako. Mi smo pružili dobru partiju, imali smo svoje šanse, na žalost ponovno je do izražaja došla naša ne efikasnost, dok sa druge strane imate Đuraša, Brazilca Gustava, Argentinca Gassmana, Kuraju i kudikamo dužu klupu, jadao nam se nakon susreta Mladen Perica.

Crnica je odigrala dobar susret, no ipak nogomet se igra zbog golova, a tu su gosti bili dosta uspješniji. Nekolicina igrača još uvijek nema pravog prvoligaškog iskustva, pa je očekivati da njihova forma raste iz susreta u susret,a li prvenstvo je dugo i naporno. Već slijedeća subota donosi gostovanje kod aktualnog prvaka Olmissuma.

- To je za nas najlakša utakmica, jer nemamo što izgubiti, bitno je da se momčad bori, da daju sve od sebe. Pripremat ćemo se da odigramo muški, zaključuje Perica. Čelništvo kluba još uvijek radi na pojačanjima. Prijelazni rok traje još desetak dana, u najavi su i neka nova imena, tako a od Crnice očekujemo da podigne kvalitetu, a povratkom Šamije i dolaskom ponekog pojačanja očekuje se uzlet momaka sa kraja grada.

Crnica-Square 1:4
Suci:Vedran Babić, Edo Vulić(oba Splčit)
Crnica: Bilić, Škugor, Subotić, Žilić, Radić, Jolić, Marčić, Katuša, Popov, Andrijašević, Perić, Đaković,

Square:Turuk, Cvjetković, Šimunović, Kuraja, Duvančić, Zrilić, Džanković, Noković, Gassman, Gustavo, Đuraš, Perović, Franković,

Strijelci: 1:0 Subotić '13, 1:1 Kuraja '14, 1:2 ag-Bilić '16, 1:3 Đuraš '30, 1:4 Turuk '40

Šibenik poražen u Puli

Narančasti su put Pule krenuli sa željom da uz svoju fanatičnu borbenost ostvare pozitivan rezultat, no situacija na parketu dvorane Mate Parlov im nije išla na ruku. Domaćini su do vodstva stigli iz prve pogreške šibenske obrane, a kasnije je bilo teško stizati.

Vratili su se narančasti u igru sredinom prvoga poluvremena, no novi pogodak domaćih ih je ipak poremetio. U nastavku susreta preuzeli su Šibenčani rizik koji im se nije isplatio pa su Puljani lako stigli do prve prvoligaške pobjede. Valja istaknuti kako su Puljani dosta radili na pojačanjima tijekom ljeta, pa su u svoje redove doveli reprezentativnog vratara Žarka Luketina, i srpskog reprezentativca, dojučerašnjeg igrača Crnice Miloša Stojkovića.

- Znali smo da možemo igrati sa njima, ali pogreške su nas skupo koštale, ajmo reći da smo platili danak neiskustvu, ali nas je uništila lakoća primanja pogodaka. Moram reći da nikada lakše nije bilo igrati u gostima, odlično suđenje, bez ikakvih pritisaka, ali jednostavno smo olako primili pogotke. Znam da možemo puno bolje, i vjerujem da ćemo to pokazati već u prvom domaćem ogledu, poručuje Andrija Bakuila, trener narančastih. Prvi domaći ogled ove subote na Baldekin dovodi futsal Dinamo, momčad sa kojom Funcuti gaje dobre prijateljske odnose, no ovoga puta na parketu neće biti prijateljstva, jer se igra za bodove.

- Znamo sve o njima, igrali smo nedavno na Šalati, dobra je to momčad, no mi moramo pobjeđivati na svom parketu, tako da očekujem da uz publiku koja je naš šesti igrač dođemo do prve prvoligaške pobjede, optimističan je Bakula.

Futsal Pula-Šibenik 1983 7:3
Suci: Josip Dujmić(Rijeka), Mario Lulić(Gospić)

Futsal Pula: Luketin,Da. Moravac, De. Moravac, Urošević, Grbić, Galešić, Mataja, Hasanbašić, Bilić, Vukmir, Šulentić, Stojković, Jamičić, Lorber,

Šibenik 1983: Jarmanović, Knežić, Jurković, Jurjević, Knežević, Protega, Pehar, Šućur, Matković, Jurić, Knez, Škugor, Milišić,

Strijelci: 1:0 Grbić '10, 2:0 Da.Moravac '12, 3:0 Mataja '15, Šućur '17, 4:1 Šulentić '23, 5:1 Stojković '30, 6:1 Šulentić '34, 7:1 Grbić '35, 7:2 Protega '38, 7:3 Šućur '39

18. travanj 2024 20:28