StoryEditorOCM

Kup grada Šibenika: Slovenci pobjednici, Filip Radaj najbolji vratar

18. rujna 2018. - 20:56

Malonogometaši slovenskog Doboveca pobjednici su trećeg međunarodnog turnira u futsalu Kup grada Šibenika, odigranog proteklog vikenda u dvorani na Baldekinu. Ekipa, koja je inače prvak Slovenije, u završnici jakog turnira pobijedila je s 4:0 FC Split.

Inače, na šibenskom turniru, osim već spomenutih klubova, sudjelovali su dubrovački Square i domaćin Crnica. Dakle, već po imenima sudionika jasno je da su gledatelji mogli uživati u pravoj futsal poslastici. Utakmice su igrane sa smanjenom minutažom, ili igralo se dva puta po 15 minuta. Međutim, i to je bilo sasvim dovoljno da se vidi u kakvom su stanju ekipe dvadesetak dana prije početka sezone.

Slovenska momčad na putu do finala svladala je dubrovački Square s 1:0. Splićani su, pak, bili bolji od šibenskog prvoligaša Crnice s 6:4, u vrlo zanimljivoj utakmici. Naime, Šibenčani su vodili čak 3:0, ali Splićani su uspjeli preokrenuti i plasirati se u finale. Dvostruki strijelac za Crnicu bio je kapetan Mijat, dok su jednom mrežu Splićana pogađali Vukičević i Vuković.

U utakmici za treće mjesto Crnica je s 4:2 pobijedila dubrovački Square, koji se ove sezone dosta pojačao i ima velike ambicije u prvenstvu Hrvatske. U pobjedi kontra Dubrovčana, po dva gola za Šibenčane postigli su novak Subotić i Perić.

 

 

Na ovom turniru Crnica je igrala u sastavu: Mišković, Radaj, Vukičević, N. Škugor, Protega, Mijat (kap.), Subotić, Vuković, Perić.

Inače, 18-godišnji mladi reprezentativac Filip Radaj iz Crnice proglašen je najboljim vratarom turnira. Najbolji igrač je Robert Grbić iz pobjedničke ekipe FC Dobovec, dok je najbolji strijelac Antonio Sekulić iz FC Splita. Nagrada za fair play otišla je u ruke malonogometašima dubrovačkog Squarea.

Sve utakmice sudili su šibenski suci Tonko Turica, Stipe Bačelić i Josip Gatara, dok je delegat bio Branko Kurtaj, dugogodišnji prvoligaški delegat. Svi oni su dobili prigodna priznanja od organizatora – MNK Crnica.

26. travanj 2024 03:16