StoryEditorOCM
Mali nogometMALi BALUN

Jezerani se počastili za jubilej: Osvojili turnir na kojem su sudjelovala tri prvoligaša

Piše Josip ĆALETA-CAR
29. siječnja 2018. - 09:51

Sve je odisalo svečanošću u sportskoj dvorani OŠ Vjekoslava Kaleba u Tisnom, što i ne čudi s obzirom da je otočni ljubimac MNK Jezera slavio dvadeset godina postojanja.

Malonogometni zanesenjaci, koji ljubav prema ovom sportu usađuju mladima od prvih koraka, potrudili su se na proslavu dovesti najzvučnija imena hrvatskog futsala, pa su tako uz domaćine na svečanom turniru nastupili Vrgorac, Crnica, i lider prvog dijela hrvatskog prvenstva - Futsal Dinamo. Puna dvorana uz bučno navijanje domaćih navijača donijela je pravu južnjačku atmosferu, na što su im igrači uzvratili uzbudljivim susretima.


Crnica preokrenula


U prvom polufinalu Vrgorac je protiv Crnice već u 10. minuti susreta imao sigurnih 3:0, no uporni Šibenčani do kraja sa četiri lijepa pogotka uspijevaju preokrenuti rezultat i izboriti finale. Pravu dramu vidjeli smo u drugom polufinalu, gdje su nadahnuti domaćini nošeni Torcidom uspjeli savladati Dinamo sa 2:0 i tako doći do finala, što je za njih najveća pobjeda u karijeri. Ogled za treće mjesto po uzbuđenjima u ničemu nije zaostajao za prethodna dva susreta. Dinamo je do pred samu završnicu imao vodstvo od 4:3, no Vrgorčani sa dva brza pogotka, od koji je posljednji postignut sa zvukom sirene, uspijevaju osigurati treće mjesto.

Finale između Jezera i Crnice donijelo je pravi prvenstveni ogled u kojem su domaćini više željeli pobjedu i zasluženo slavili sa 2:1. Taku su se Jezerani na najbolji mogući način počastili za svojih dvadeset godina postojanja, osvojivši prvo mjesto u konkurenciji tri prvoligaša. Svi gosti su bili oduševljeni organizacijom turnira i prijemom.

– Hvala Jezerima na pozivu, i prijemu, zaista se vidi da je klub odlično organiziran na svim nivoima, i mogu reći da sam iznenađen kvalitetom igrača, bez obzira što klub nastupa u drugoj ligi. Što se pak tiče našeg poraza od njih u polufinalu, i na tome mogu zahvaliti domaćinima, jer su nas malo spustili na zemlju, tako da imamo o čemu razmišljati – istaknuo je trener Futsal Dinama i nekadašnji hrvatski izbornik Mićo Martić. Crnica je izborila finale, ali protiv motiviranih domaćina nisu mogli izvući ništa više od časnog poraza, no to ne zabrinjava njihovog trenera Tina Jelovčića.


Vjeko Klarin: Hvala svima


– Kao prvo moram čestitati Jezerima na odličnoj organizaciji i načinu kako su nas primili. Sama utakmica imala je natjecateljski duh, što je dobro, s obzirom da smo svi još u pripremama. Mi smo nakon kondicijskog dijela priprema još malo teški, tako da je najvažnije da nitko nije ozlijeđen, a što se igre tiče ja očekujem da iz dana u dan izgledamo sve bolje, pogotovo kada se kompletiramo – zaključio je Jelovčić.

Kao predigra ovom velikom turniru odigran je i onaj U-9, na kojem su dominirali dječaci iz šibenske Crnice osvojivši turnir u konkurenciji osam ekipa bez primljenog pogotka.

– Sretni smo i ponosni na sve što smo napravili do sada, ovim turnirom smo otvorili godinu proslave, do kraja ćemo organizirati još dva turnira, ali i svečanu akademiju na kojoj ćemo podijeliti plakete najzaslužnijima. Također želim zahvaliti svima onima koji su nas podržavali do sada, prvoligašima koji su se odazvali i našoj mladosti koje je iz dana u dan sve više u klubu – istaknuo je Vjeko Klarin, alfa i omega Jezera, koji je zajedno sa Valerijom Bračanovom, predsjednikom kluba podijelio pokale najboljima.

02. svibanj 2024 00:07