StoryEditorOCM
Mali nogometSpektakl na Baldekinu

I Funcuti i Crnica imaju svoju računicu: šibenski gradski derbi osim prestiža ima i veliku rezultatsku važnost

Piše Krešimir Gulin
7. travnja 2022. - 18:57

Šibenski gradski derbi između Šibenika 1983 i Crnice osim prestiža ima i veliku rezultatsku važnost. Funcuti žele izbjeći kvalifikacije za ostanak u ligi. Kako bi preskočili splitski Universitas i dohvatili zadnje mjesto koje vodi u doigravanje moraju ostvariti barem jednu pobjedu u preostala dva kola.

Prva prilika im je u petak u 20 sati protiv gradskog rivala koji je hit proljeća. Naime, momčad trenera Mladena Perice ima šest pobjeda u sedam kola:

- Znamo da su u odličnoj formi, no isto tako znamo da je gradski derbi uvijek poseban, tako da vjerujem u svoju momčad, i da se možemo ovom pobjedom dovesti da sami odlučujemo o svojoj sudbini - jasna je poruka Tea Strunje,stratega "narančastih" koji je podigao momčad u nekoliko prethodnih kola

S druge strane, Crnica je u kudikamo komotnijoj poziciji. Njihov cilj je ostati među prve četiri ekipe koje će imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu play offa. No, Crnica uvijek ima šanse i za drugu poziciju:

-Do posljednje sekunde posljednjeg kola neće znati tko će krenuti s koje pozicije, tako da prostora za kalkulacije nema. Gradski derbi sa sobom uvijek donosi poseban čar, jer bez obzira na stanje na tablici, to je posebna priča i mi mu se radujemo - kazao je Perica.

Inače, utakmica će imati humanitarni karakter. Šibenik je kao domaćin odlučio da i ovaj put cjelokupni prihod od ulaznica bude namijenjen za izradu murala u čast prerano preminulih Franka Sulje i Dražena Govića, dugogodišnjih pripadnika šibenske navijačke skupine Funcuti.

01. svibanj 2024 17:35