StoryEditorOCM
Mali nogometdrugoligaški derbi

Funcuti žele nastaviti seriju bez poraza: na Baldekin stiže Split, izravni konkurent za povratak u elitu

Piše Josip Čaleta Car
3. studenog 2022. - 16:41

Vraćamo se odmah! Tako je glasila poruka čelništva MNK Šibenika 1983. nakon što su nesretno i nespretno napustili prvoligaško društvo početkom ljeta.

Puno njih je tada mislilo da je to floskula s kojom se čelništvo brani od neuspjeha, no već tijekom pauze postajalo je sve jasnije da se ozbiljno radi na projektu povratka “narančastih” među elitu. Zvijezde poput Bajruševića, Ćorluke i Prgometa sletjele su na narančasti dio Baldekina, a osnova je bila da je na klupi ostao trener Teo Strunje.

- Vrlo brzo smo sve dogovorili, jer je bilo jasno koja je ambicija. Mi ne krijemo i ne bježimo od uloge favorita u ovoj sezoni, poglavito što slijedi reorganizacija lige, stoga se želimo vratiti među deset najboljih u Hrvatskoj - jasno je kazao Strunje.

Na tragu te najave krenulo se i u prvenstvo, te nakon prva tri kola Funcuti imaju stopostotni učinak, a sada slijedi derbi. Ovoga petka na Baldekin stiže izravni konkurent, momčad Splita. Ipak, prije ovoga derbija Šibenik 1983. imao je ispit zrelosti u 1/16 finala kupa na gostovanju kod Gorice, momčadi s kojom su se “narančasti” već susretali u borbi za ulazak u prvu ligu.

Bolje otvaranje

Goričani i ove godine igraju dobro. Uz Uspinjaču i Rijeku jedini su stopostotni i ne bježe od želje za ulaskom u elitu, pa je ovaj ogled u kupu bio pravi ispit za obje ekipe. Šibenik je bolje otvorio utakmicu i imao vodstvo, no u nastavku problemi s akumuliranim prekršajima donijeli su preokret, pa su domaćini u 36. minuti imali vodstvo od 4:1.

Narančasti kreću s igračem vratarom i u 39. minuti imaju 4:4. Ipak, domaćini iz još jedne akumulacije ponovno dolaze u vodstvo, da bi Šibenčani u 28 sekundi prije kraja s konačnih 5:5 odveli susret u kaznene udarce, gdje su bili precizniji, i izborili nastup među šesnaest najboljih.

- Pomalo čudna utakmica u kojoj smo dominirali u prvom dijelu, no nismo iskoristili svoje prigode. U nastavku su nas malo uveli u nervozu, a onda je došlo isključenje Ćorluke, što nas je poremetilo. Ipak smo se uspjeli konsolidirati i odigrati odlično s igračem - vratarom, tako da smo u sedmercima bili mirniji i posve zasluženo otišli među šesnaest najboljih. Bio je ovo susret u kojem smo vidjeli gdje smo u odnosu na ekipe iz zapadne skupine, tako da mogu biti zadovoljan - poručuje Teo Strunje. Ipak, ovaj susret poprilično je koštao šibensku momčad s obzirom da je na rasporedu derbi u kojem Strunje neće moći računati na Ćorluku niti na Prgometa, dok je stanje s Bajruševićem još uvijek pod upitnikom.

- Duje je još protiv Geniusa dobio jedan nezgodan udarac i nadamo se da će to izliječiti, no bez obzira na sve mi ne bježimo od uloge favorita. Split je ozbiljna momčad, momčad s tradicijom i odličnim igračima. Imaju Pavičića, Vladovića, Tačija, i uz njih nekoliko U-19 reprezentativaca, vrlo zanimljiva ekipa koja je gotovo cijela ostala na okupu, a znamo da su se lani do zadnjega kola borili s Torcidom za naslov prvaka, no ja vjerujem u nas - jasan je šibenski strateg.

Sigurno je da će Baldekin biti pun na ovom derbiju ovoga petka, a početak susreta zakazan je za 20 sati.

19. travanj 2024 11:26