StoryEditorOCM
Mali nogometFuncuti u zlatnoj sredini

Šibenik 1983 nastavio pozitivan niz, već četvrti susret zaredom ne znaju za poraz! U sljedećem kolu na Baldekin stižu prvaci

Piše Josip Ćaleta Car
11. studenog 2021. - 17:03

Unatoč činjenici da su imali teško gostovanje, kod vrlo ambicioznog Squarea, nogometaši Šibenika 1983 nastavili su svoj pozitivan niz. Ovo je četvrti susret za redom da narančasti ne znaju za poraz, što im je donijelo plasman u sredini prvenstvene ljestvice sa pet bodova prednosti nad dvije posljednje plasirane ekipe.

Najavljivali su Šibenčani da u Dubrovnik ne idu na izlet, i pokazalo se sa razlogom. U otvorenoj utakmici domaćini su vrlo brzo stigli do dva pogotka prednosti, no Funcuti se uspijevaju vratiti i kada su u 32.minuti uspjeli poravnati, domaći kreću sa igračem vratarom. To narančasti koriste i preko Šućura uspijevaju doći do vodstva. U takvoj igri imali su još jednu veliku prigodu da poduplaju vodstvo, no nisu uspjeli da bi u posljednjoj minuti iskusni Đuraš poravnao rezultat za končanih 3:3.

Dobra priprema

Znali su Šibenčani od koga im prijeti najveća opasnost, a to je iskusni Maro Đuraš koji je i u ovom susretu postigao dva pogotka.

- Pripremili smo se mi dobro za ovaj ogled. Poznato nam je koliko su Dubrovčani uložili u momčad, ali smo sve jedno najviše pozornosti obratili na Maru Đuraša. To je vrhunski pivot, i stoga smo kada bi on bio u igri igrali zonu, a kada bi bio vani kretali smo u presnig. To se pokazalo dobrim, tako a nam ostaje žal za sva tri boda, iako sa ovim bodom moramo biti zadovoljni, realan je Andrija Bakula, trener Šibenika 1983. U ovom susretu kod obije momčadi istaknuli su se vratari sa nizom dobrih obrana, pogotovo veseli nastup Maria Jarmanovića, koji se evidentno diže iz kola u kolo. Slijedeće kolo nije na rasporedu nadolazećeg vikenda zbog redovnog kola hrvatskog kupa, gdje narančasti ne igraju.

- Iskreno dobro će nam doći ova pauza. Načeti smo malo ozljedama, Protega, Matković, Knežević imaju problema, a sada su nas malo i kartoni opteretili. Imamo dva tjedna da se malo odmorimo i osvježimo, što ćemo dobro iskoristiti, zaključuje Bakula.

Ostanak u eliti

Za dva tjedna biti će vrlo zanimljivo na Baldekinu, jer u goste stiže aktualni prvak Olmissum. Radi se o najkvalitetnijoj hrvatskoj ekipi, koja je izborila plasman među šesnaest najboljih u Europi, pa narančastima neće trebati poseban motiv. Ono što svakako fali jest činjenica da će u ovom ogledu Šibenik 1983 nastupiti bez Jurića i Knežića, koji imaju po crveni, odnosno tri žuta kartona.

- Nema tu puno filozofije, dolazi nam Olmissum,a koga nema bez njega se mora. Svakom igraču mora biti poseban motiv igranje protiv najboljih, a mi ćemo i u ovom susretu ići po sva tri boda, bez obzira tko je na drugoj strani, jasan je šibenski strateg. Narančasti su do sada sakupili osam bodova i stekli potreban mir, jer u prvoj sezoni svakako je najvažnije što prije osigurati ostanak u eliti, a Funcuti su na dobrom putu.

Upravo Funcuti kao navijačka skupina biti će važan čimbenik ovoga ogleda, jer podrška sa tribina važna je u motivaciji svakog igrača da dade svoj maksimum, a podrška zasigurno neće izostati.

23. travanj 2024 14:05