StoryEditorOCM
Mali nogometSedmo kolo 2.HMNL- jug

Favorizirana Crnica osramotila se porazom kod fenjeraša Mejaša

Piše Josip Ćaleta Car
6. prosinca 2016. - 11:02

Više nego zanimljivo bilo je 7. kolo drugoligaškog futsal juga. Kijevo je nakon domaćeg poraza u prošlom kolu iščupalo bod na gostovanju u Splitu, što nije iskoristila Crnica koja je nenadano posrnula kod Mejaša. Jezera su podijelila bodove s Torcidom, jednako kao Heroji i Murter u ludoj utakmici sa deset golova.

Derbi kola između splitskog Hajduka i lidera Kijeva u potpunosti je opravdao taj epitet. Susret je obilovao prigodama na obje strane, no ovoga puta vratari su bili bolja karika oba kluba. Od početka se igralo otvoreno i borbeno, u takvoj igri bolje su se snašli domaći i nakon lijepog voleja Ivora Šuljića došli do vodstva. Kijevo je odmah krenulo po poravnanje, koje je stiglo nakon dvije minute. Odlično je Palavra prebacio iz kuta na drugu stranu, gdje loptu volejom zahvaća Mirko Jurjević za poravnanje. U nastavku Kijevo je bilo agilnije, no već u 14.minuti ušli su u probleme sa akumuliranim prekršajima, jer su već tada imali pet. Ipak i u takvoj igri stvorili su nekoliko izglednih prigoda, a najzrelija je bila ona Antonija Perića 18 sekundi prije kraja, kada je pokušao prebaciti odličnog Tešiju, koji je uspio zaustaviti njegov udarac. Na kraju podjela bodova unatoč dominaciji Kninjana je nekako najrealniji rezultat ovoga derbija. U slijedećem kolu Kijevo u derbiju kola na svom parketu dočekuje Jezera. Taj susret igra se u petak s početkom u 19,30 sati.

Još jednu "ludu" utakmicu odigrali su vodički Heroji, što svakako treba čuditi, s obzirom da se radilo o jednoj nadasve discipliniranoj ekipi, koja je poseban naglasak stavljala na obranu, no nekoliko posljednjih susreta koje su odigrali Vodičani obilovali su upravo pogocima. Tako je bilo i u malom županijskom derbiju sa Murterom. U prvih 10 minuta postignuto je 5 pogodaka. Krenuli su otočani preko trostrukog strijelca Šmuna Popova, koji je načeo domaćine u 3.minuti, no već u slijedećoj Heroji se vraćaju golom Bašića. Popov minutu kasnije postiže dva pogotka za uvjerljivo vodstvo Murtera od 1:3, da bi Pavlović, Babac i Junaković do odmora preokrenuli na 4:3. Kada je u 29.minuti Babac povisio na 5:3, svi su pomislili kako je pitanje pobjednika odlučeno, ali ne i otočani, koji tada kreću igrati sa igračem vratarom. Jedan korner gostiju bio je koban za domaće. Nakon kratkog ubačaja lopta ide na drugu vratnicu gdje je ostao vratar Stojkić koji iz blizine smanjuje zaostatak, da bi tri minute kasnije Ramadža neometan pogodio za konačnih 5:5, u susretu prepunom preokreta.
-Obrana se nikada ne da naučiti, ona se ili igra ili ne igra, to je stvar voljnog momenta, jasan je u kratkoj poruci bio Ivica Podrug, trener Heroja. Vodičani u slijedećem kolu gostuju kod Geniusa, dok Murter na svom parketu dočekuje Mejaše.

Jezerani su četvrtim remijem nastavili svoj niz bez poraza, ali i bez pobjeda. Ovoga puta u goste im je stigla Torcida, koje je već pokazala da se zna nositi sa momčadima iz gornjeg dijela tablice. U čvrstoj utakmici gdje se više vodilo računa o obrani negoli o napadu, domaći su prvi došli u vodstvo. Jedna polukontra urodila je pogotkom Kresovića u 7.minuti. Nakon toga domaći su prepustili loptu gostima i vrebali prigode iz kontre, no niti jedna nije urodila plodom. Kada se već krenulo u završnicu susreta gosti su potegli jedan brzi napad koji Bošnjak koristi za poravnanje. Domaći su ušli u probleme s akumuliranim prekršajima, i baš jedan ih je koštao novog pogotka. Naime u 35.minuti nakon šestog prekršaja udarac sa 10 metara izveo je Bačić, kojega Baričić brani, ali se lopta odbija točno Bačiću na nogu za vodstvo Splićana od 2:1. Poslije toga pogotka domaći kreću sa igračem vratarom, što m u samoj završnici donosi bod pogotkom Karla Klarina. Tako su Jezera uz Hajduk ostala jedina momčad bez poraza nakon 7.kola, ali i momčad koja se nalazi u vrhu već mjesec dana bez pobjede, a za njih sada slijedi teško gostovanje kod lidera Kijeva.

Propisno su se osramotili igrači Crnice u ovom kolu doživjevši poraz pod fenjeraša Mejaša. Što reći kada ekipa koja pretendira na elitnu hrvatsku futsal ligu u 10 minuta primi tri pogotka od najneefikasnije momčadi lige, one iste kojoj je za usporedbu Kijevo u prvih 20 minuta dalo 8 pogodaka!? Pokušali su Šibenčani u nastavku s vratarom igračem, imali veliki broj izglednih situacija, promašivali zicere i na kraju izgubili. Tri poraza u 7.kola više su nego cjelokupne prošle sezone, stoga se u klubu moraju zapitati, gdje smo pogriješili? Sigurni smo da niti jedan drugoligaški klub organizacijski nije na nivou šibenskog, stoga je očito problem u nečem drugom. Na treninzima se odlično radi pod paskom Bore Matana, no nužno je pronaći razloge zbog čega se na utakmicama ne daje sve od sebe. Prilika da pokažu karakter Crnici stiže već ovoga vikenda kada im u goste stiže Porto Tolero, momčad koja je u pobjedničkom nizu, stoga samo ozbiljan pristup i pobjeda mogu demantirati sve što smo sada naveli.
Ostali rezultati 7.kola: Genius – Duba Konavoska 4:7, Porto Tolero – Ustanik 4:0
Tablica:
1. Kijevo        7 5 1 1 45 24 16
2. Porto Tolero        7 5 1 1 27 16 16
3. Jezera 7 3 4 0 20 8 13
4. Crnica 7 4 0 3 32 23 12
5. Hajduk 7 2 5 0 21 11 11
6. Heroji 2007 7 3 2 2 26 25 11
7. Ustanik 7 2 2 3 25 32 8
8. Genius 7 2 1 4 24 33 7
9. Torcida 7 1 3 3 20 23 6
10. Murter 7 1 2 4 25 33 5
11. Mejaši 7 1 2 4 15 35 5
12. D. Konavoska 7 1 1 5 19 36 4

Parovi 8. kola: Murter – Mejaši, Kijevo – Jezera, Crnica – Porto Tolero, Ustanik – Hajduk, Genius – Heroji, Duba Konavoska - Torcida.

Preneseno iz Šibenskog lista od 17. studenog 2016. godine












25. travanj 2024 09:34