StoryEditorOCM

Crnica večeras protiv Squarea: Šibenčani, koje su u zadnja dva susreta od pobjede dijelile ukupno 53 sekunde, žele puni plijen s Gospina polja

Piše Josip Čaleta Car
14. prosinca 2018. - 10:04

Točno 53 sekunde u dva domaća susreta dijelile su Crnicu od druge pozicije na prvenstvenoj ljestvici i, što je još važnije, rušenja psihološke blokade kad je domaći parket u pitanju. Nakon šokantne završnice protiv splitskih studenata, kada su primili pogodak tri sekunde prije kraja, novi domaći ogled donio je još jedno razočaranje Šibenčanima.

Unatoč vodstvu i boljoj igri protiv Broda 035, Crnica je 50 sekundi prije kraja primila pogodak kojim su gosti odnijeli bod s Baldekina. Doduše, o tom bi se pogotku moglo još pričati, jer je postignut iz akumulacije, a sam šesti prekršaj je više nego sumnjiv, no to ne opravdava Šibenčane za veliki broj promašenih prilika.

Dva puta su domaćini vodili, imali su igru i prilike, no konfuzna obrana uz lošu reakciju vratara kod prvog pogotka, te olako sviran prekršaj nakon izgubljene lopte donijeli su Crnici peti neodlučeni ishod, tako da je Crnica svojevrstan fenomen prvoga dijela sezone.

Šibenčani su uz vodeće Makarane jedina momčad sa samo jednim porazom, ali su upisali daleko najviše neodlučenih ishoda, kao i pobjeda u gostima. Ako smo u dosadašnjim susretima i mogli zamjeriti momcima s kraja grada na angažmanu, ovaj put tu nema primjedbi, no ostaje žal za brojnim propuštenim prilikama u susretu kojim su dominirali.

Psihološki problem

– Ja zaista nemam što zamjeriti momcima, koji su dali sve od sebe, bili smo bolja momčad, dominirali smo, ali su nas na kraju opet koštale naše pogreške koje su gosti, ni krivi ni dužni, kaznili i uzeli bod. Očito je da još uvijek imamo taj psihološki problem kad igramo kod kuće, ali, eto, barem smo u gostima drugačiji, stoga nam ostaje samo žal za propuštenim, jer smo se mogli baškariti na drugom mjestu, a sami znate kako smo ušli u sezonu – iznenađujuće mirno kazao nam je temperamentni Mladen Perica.

Crnica je sada pala na peto mjesto, a u posljednjem kolu prvoga dijela čeka ih teško gostovanje na Gospinu polju, protiv odličnog Squarea. Dubrovčani su na početku složili odličnu momčad, što su potvrdili i rezultatima. Uz odlične domaće igrače, Gospari imaju vrlo kvalitetnog Brazilca i makedonskog reprezentativca, koji su jamstvo kvalitete, tako da će ovaj susret biti veliki ispit za Šibenčane.

– Tu nema nikakvih tajni, odlično se poznajemo, često igramo i prijateljske susrete, tako da smo svjesni da nas čeka težak meč. Oni imaju izrazito dugu klupu, pa protivnike lome visokim presingom svih četrdeset minuta. Mi moramo biti pravi, nadam se i kompletni, pa ćemo vidjeti kako će se razvijati stvari. Ono što je sigurno, učinit ćemo sve da nastavimo svoj gostujući niz – ističe Perica.

Nastavak u siječnju

Nakon ovoga kola slijedi pauza, a prvenstvo se nastavlja sredinom siječnja. Posebno će zanimljiv biti prijelazni rok, a prvo veliko iznenađenje već stiže iz Splita, koji je u svoje redove doveo najboljeg hrvatskog internacionalca Marinovića, koji se vratio iz Španjolske, no pojačanja najavljuju i drugi, od vodećeg Novog vremena preko Uspinjače.

Šibenčani za sada neće dovoditi nikoga, a ako netko i dođe, to mora biti uistinu pravo pojačanje, jer škola futsala Crnice svake sezone izbaci nekolicinu mladih i perspektivnih igrača koji su budućnost kluba.

Za navijače Crnice stiže još jedna dobra vijest, naime, ogled Squarea i Crnice koji se igra ovoga petka u dvorani u Gospinu polju s početkom u 20 sati izravno će prenositi HNTV, pa će oni koji ne krenu put Dubrovnika moći bodriti svoje ljubimce preko malih ekrana.

23. travanj 2024 15:36