StoryEditorOCM

Crnica u tvrdoj utakmici odnijela bodove iz Omiša: golman Luketin presudio ‘svojima‘, zabio im i gol za pobjedu!

Piše Josip Čaleta Car
24. studenog 2022. - 19:16

Nakon dugo vremena Crnica je slavila na Ribnjaku. Omišani, koji su nekoliko sezona harali hrvatskim futsalom, ovoga puta morali su čestitati momcima s kraja grada na zasluženoj pobjedi.

Koliko je to bila tvrda utakmica najbolje pokazuje rezultat, gotovo pa minimalan kada je futsal u pitanju. No na početku nije izgledalo tako. Iako su Šibenčani krenuli s jasnom željom da kvalitetnom obranom i brzim kontrama pokušaju iznenaditi domaćina, Omišani su preko nekadašnjeg napadača Crnice Nikole Pavića već u 4. minuti lijepim pogotkom došli do prednosti.

To vodstvo nije poremetilo planove Crnice, koja je pet minuta prije velikog odmora poravnala također lijepim pogotkom Badrova, koji se već u nekoliko susreta iskazao u napadačkom dijelu.

Domaćini su u drugom dijelu pritiskali, dok je Crnica pametnom igrom u obrani i brzom tranzicijom uz sudjelovanje vratara Žarka Luketina, nekadašnjeg čuvara mreže Olmissuma, u nekoliko navrata ozbiljno ugrozila gol domaćina, no rezultat se nije mijenjao.

Posljednje četiri minute trener Olmissuma Duje Maretić odlučio je tražiti pobjedu s igračem-vratarom, no pobjednika je odlučio vratar na drugoj strani. U 38. minuti Luketin brani jedan udarac domaćina i sa svoga gola pogađa prazna vrata Omišana za velika tri boda. Crnica je prikazala odličnu igru u obrani, a sve akcije kretale su od raspoloženog Luketina koji je odlično izradio nekoliko kontri.

– Moram biti zadovoljan ovom pobjedom, jer smo odigrali odličnu obranu i pokazali da ozbiljnim pristupom možemo zagorčati život svima.

Znali smo da Olmissum ima puno dužu klupu od nas i da će nas pokušati pregaziti tempom, zato smo se odlučili na zonu i brze kontre u organizaciji našeg vratara, jer smo se na taj način manje trošili. Uspjeli smo i presjeći linije dodavanja prema Paviću, što je također jako važno, a dobro smo zatvarali i na bokovima, tako da im protok lopte nije bio jednostavan. Velika pobjeda cijele ekipe, no moramo dalje kroz ovih petnaest dana koji su nam u mnogo čemu ključni – zadovoljno je nakon ogleda kazao Mladen Perica Štrla, trener Crnice.

image

Mladen Perica Štrla zadovoljan predstavom svojih igrača u Omišu

Nikša Stipaničev/Cropix

Bez obzira na to što je momčad Crnice u sezonu ušla s dovoljnim brojem igrača, ozljede i bolesti poprilično su poremetile samu ekipu. Najviše se to osjeti u nedostatku Marinka Šamije, koji je još uvijek jako daleko od prave forme, a svi koji prate Crnicu znaju koliko je on važan za igru ove momčadi.

Kada tomu dodamo i neugodnu ozljedu prvog topnika Katuše, koji će sigurno izbivati cijeli prvi dio, te viroze Perića i Radića, tek onda možemo biti svjesni važnosti ove pobjede. I kao što Perica reče, petnaest važnih dana je pred momčadi, a prvi izazov je već ovoga vikenda kada su na rasporedu susreti osmine finala hrvatskog kupa.

Na ogled Uspinjači

Ždrijeb je Crnicu odveo u Zagreb na gostovanje kod nekadašnjeg prvaka, a sadašnjeg drugoligaša Uspinjače. Zagrepčani su u borbi s Rijekom i Novim Marofom za prvo mjesto koji bi ih vratilo u elitu, i upravo su ove potonje u posljednjem kolu velikim preokretom svladali sa 5:3. U redovima Uspinjače valja istaknuti poznata prvoligaška imena poput Kosora i Grbeše, a sama momčad je već duže vrijeme zajedno tako da će sigurno imati što za reći.

– Mi znamo da smo ekipa koja ne može nikoga podcijeniti jer bi to bilo pogubno, a jednako tako ni nas nitko ne može podcijeniti. Znamo da Uspinjača želi nazad u elitu, i da im je ovaj kup prilika da se pokažu.

Mi također želimo izboriti plasman među osam najboljih i nastupiti na završnom turniru, no moramo biti pravi, dati sve od sebe i uspjeh ne bi smio izostati – jasna je poruka šibenskog stratega.

Nakon kupa Crnicu već sljedećeg vikenda čeka težak susret na Baldekinu protiv splitske Torcide, koju predvode nekadašnji igrači Mladena Perice Repić i vratar Bilić.

18. travanj 2024 11:13