StoryEditorOCM
Mali nogometUOČI UZVRATA

Crnica pred vratima raja: pobjeda ih dijeli od povijesnog finala, kapetan i trener najavili susret s Makaranima

Piše Krešimir Gulin
6. svibnja 2021. - 18:47

Pred vratima raja- tako bi mogao glasiti naslov filma koji se trenutačno vrti u taboru malonogometaša Crnice. Naime, Šibenčani su na korak da ispišu klupsku povijest, odnosno da se prvi put plasiraju i finale prvenstva Hrvatske.

Na korak do završnice momčad iskusnog trenera Mladena Perice došla je pobjedom (3:1) na gostovanju u Makarskoj kod Novog Vremena u prvoj utakmici polufinala. Prigodu da dvokorakom uđu u finale, Crničani imaju ovog petka na Baldekinu gdje će ugostiti Makarane:

- Prezadovoljni smo ishodom prve utakmice, ali znamo kako nas u uzvratu čeka golem posao. Ako bismo gledali golu statistiku ona je na našoj strani. Mi smo ove sezone neporaženi na Baldekinu, a Makaranima nikako ne ležimo, jer smo ih pobijedili u sva tri ovosezonska ogleda- govori Dragan Vuković, kapetan Crnice.

image
Slavlje igrača Crnice nakon jednog od tri gola u Makarskoj u prvom susretu
Matko Begović/Makarska Kronika

On smatra kako će revanš na Baldekinu biti zahtjevniji od prve utakmice u Makarskoj u kojoj je briljirao vratar Šibenčana Franko Bilić:

- Nadam se kako ćemo ovu utakmicu riješiti u našu korist kako bismo izbjegli majstoricu i povratak u Makarsku- veli Vuković, koji tvrdi da u Šibeniku ne raznišljaju u finalu gdje bi ih mogao čekati njihov sugrađanin Franco Jelovčić u dresu Olmissuma:

- Istina, Omišani su veliki favoriti, ali o finalu o tom potom. Naše misli su umjerene na uzvrat s Novim vremenom- veli kapetan Crnice.

Njegovu momčad muče ozljede, bilo je i problema s koronom. Neki igrači poput Subotića i Perića samo su s klupe odgledali susret u Makarskoj. No, u taboru Crnice vjeruju kako će svi biti spremni za revanš.

Doduše, niti pod Biokovm ne cvatu ruže kada je o izostancima riječ. Na Baldekinu sigurno neće biti kartoniranog pivota Brkića, dok su 'načeti' Bajrušović, Kazazić, Paulinho i Rodrigo:

image
Malden Perica, trener Crnice koja ima priliku uću u finale Prvenstva Hrvatske
Niksa Stipanicev/Cropix

- Pred nama je ključna utakmica. Odgovorno u obrani i jako prema naprijed, naša je taktika protiv njih. Čeka nas pakao, ali vjerujem da možemo do cilja- optimističan je šibenski strateg Mladen Perica.

Crnica i Novo vrijeme drugi susret polufinala igraju u petak na Baldekinu s početkom u 20 sati uz izravni prijenos na Arenasportu 3.

20. travanj 2024 11:44