StoryEditorOCM

Crnica je u rezultatskoj krizi, sada je čeka gostovanje u Krapini, a potom na Baldekin stiže zahuktala Uspinjača: Šibenčani će na Zagrepčane s Brazilcem Rafinhom

Piše Josip Čaleta Car
15. veljače 2019. - 10:20

Kriza rezultata malonogometaša Crnice nastavljena je i u 3. kolu prve hrvatske futsal lige. Šibenčani su na svom parketu teško stradali od zagrebačkog Dinama, koji se na najgori mogući način osvetio Crnici za poraz u prvom dijelu, slavivši s uvjerljivih 0:5. Iako rezultat sugerira laku pobjedu gostiju, na parketu ipak nije sve izgledalo baš tako. Doduše, gosti su rano poveli iz jednog čudnog odbijanca, što nije poremetilo igru domaćina, koji su pokušavali poravnati, no izostala je realizacija. Kada je u nastavku vratar Mišković "skrivio" kazneni udarac, uslijedio je drugi žuti, isključujući karton i penal, koji su gosti realizirali za povećanje vodstva, što je u potpunosti srušilo moral Šibenčana.

Ozljede i viroze

Zagrepčani su dominirali tijekom cijelog susreta. Jednostavno su bili brži, pokretljiviji s brzim protokom lopte, što je dodatno crpilo snagu šibenskim momcima, koji su ionako u ovaj susret ušli dobrano načeti ozljedama i virozama. Kada tome dodamo i pojedinačnu kvalitetu koju posjeduju Matošević, Čekol, Penava, s nekadašnjim izbornikom Martićem na klupi, onda je poraz u neku ruku i prihvatljiv.

- U potpunosti se slažem s vama da fizički nismo mogli parirati Dinamu. Tijekom ova dva tjedna imali smo jako puno problema s ozljedama i virozama, pa tako na treninzima nije bilo Šamije, Perića, Subotića, Vukovića, mladog vratara Radaja, sve to nas je poremetilo. Uz to, ostali smo bez Ivana Škugora, što je dodatno smanjilo rotaciju. Vi ste i sami vidjeli da smo prva tri kola imali sve protivnike iz vrha prvenstvene ljestvice, na žalost, nismo uspjeli ušićariti niti bod, no moramo stisnuti zube i gledati ispred sebe, jer prvenstvo je još dugo i svaka utakmica je finale za sebe - jasna je poruka šibenskog stratega Mladena Perice-Štrle.

Zaista žrijeb nije mazio Šibenčane, koji su ovom serijom poraza gotovo ispali iz borbe za jedno od prva četiri mjesta, što bi im u doigravanju dalo prednost domaćeg terena, što za njih i nije neki hendikep s obzirom na to da su više pobjeda ostvarili na strani nego na svom parketu. Ovaj poraz treba što prije zaboraviti, jer već sljedećeg vikenda Crnica putuje u Krapinu.

Jesenje trenutačno drži pretposljednju poziciju na prvenstvenoj ljestvici, no bodovni saldo ni u kom slučaju nije ekvivalent igre koju Zagorci pružaju. S druge strane na klupi im je iskusni Grdović, tako da je očekivati njihov uzlet. Jesenje je teško stradalo u ovom kolu na svom parketu od Vrgorca, tako da im je ogled s Crnicom posljednji vlak u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Stisnimo zube

- Radi se zaista o jednoj zanimljivoj momčadi, koja većinom ima igrače velikog nogometa. Oni igraju po Sloveniji i Austriji, tako da je vrlo bitno tko će od njih nastupiti, što nas dodatno sputava u pripremi utakmice. Mi ne trebamo razmišljati o njima, već se bazirati na svoju igru, stisnuti zube i raditi maksimalno, otići u Krapinu po ta tri boda - odlučan je Štrla.

Ako svi budu zdravi, šibenski strateg neće moći računati samo na vratara Miškovića koji će ostati kući zbog kartona. Pobjeda u Krapini donijela bi nužno potreban mir pred nastavak prvenstva, pogotovo što je sljedeći gost Baladekina zahuktala Uspinjača.

 

 

Stiže Rafinha

Kao što smo i najavljivali, ekspresna je bila reakcija uprave Crnice. S obzirom na kratku klupu, probleme u obrani i organizaciji napada, uprava je rješenje pronašla u Rafaelu Teixeiri Lopesu ili jednostavno Rafinhi. Riječ je o iskusnom 34-godišnjem Brazilcu, koji u svojim vitrinama ima čak devet osvojenih kupova Brazila i dva prvenstva.

- Radi se o igraču koji posjeduje one kvalitete koje su nama nužne za nastavak prvenstva. Odličan je u defenzivi, ali s istančanim osjećajem za realizaciju. Iznimno je brz i pokretljiv, što bi našoj igri trebalo donijeti bržu tranziciju - istaknuo je Antonijo Svirčić, predsjednik kluba.

Tijekom igračke karijere Rafinha je nastupao za klubove prvog i drugog ranga brazilskog futsala kao što su Fortaleza, Blumenau, Florianopolis, Maracana, Mombasa, Maranguape, Herizonte i Eusebio. Kako su nas upoznali u klubu, Rafinha bi se u momčadi trebao pojaviti u susretu protiv Uspinjače.

20. travanj 2024 01:44